ТераФлю от гриппа и простуды экстра инструкция, аналоги и состав

Загальна характеристика:

основні фізико-хімічні властивості: сипкий, білий гранульований порошок з сірими та жовтими вкрапленнями, із запахом яблука та кориці; не містить сторонніх речовин та грудок;

склад: 1 пакет містить парацетамолу 650 мг, феніраміну малеату 20 мг, фенілефрину гідрохлориду 10 мг;

допоміжні речовини: кислота аскорбінова, кислота яблучна, натрію цитрат дигідрат, етилмальтол, порошок карамелі, титану діоксид, сахароза, кальцію фосфат трьохосновний, кислота лимонна безводна, ароматизатор яблучний штучний, ароматизатор яблуко і кориця натуральний.

Форма випуску. Порошок для приготування розчину для внутрішнього застосування.

Фармакотерапевтична група. Аналгетики та антипіретики. Комбінації парацетамолу.

Код АТС N02B E51.

Фармакологічні властивості.

Фармакодинаміка. Терафлю Екстра - комбінований препарат для лікування грипу та застуди. Має жарознижувальну, деконгестивну, знеболювальну і протиалергічну дію.

Парацетамол чинить аналгетичну, жарознижувальну та слабко виражену протизапальну дії. Фенілефрину гідрохлорид має симпатоміметичну дію, спричиняє звуження судин, зменшує набряк і гіперемію слизової оболонки порожнини носа та придаткових пазух. Феніраміну малеат, блокатор Н1-рецепторів, чинить протиалергічну дію, зменшує вираженість місцевих ексудативних проявів, усуває сльозотечу, ринорею, зменшує свербіж в очах та носі.

Фармакокінетика. Фармакокінетика не вивчалася.

Показання для застосування. Інфекційно-запальні захворювання (грип, гострі респіраторні вірусні інфекції), що супроводжуються високою температурою, ознобом та пропасницею, головним болем, нежитю, закладеністю носа, чханням та болем у м’язах.

Спосіб застосування та дози. Дорослим і дітям старше 12 років призначають по 1 пакету кожні 4 години, але не більше 3 пакетів на добу. Не рекомендується застосування препарату більше 7 днів. Перед застосуванням вміст 1 пакета необхідно розчинити у склянці кип’яченої гарячої води. Приймати у гарячому вигляді. Можна додати цукор за смаком.

Препарат можна застосовувати у будь-який час доби, але найефективнішим є прийом препарату на ніч.

Побічна дія. Можливі алергічні реакції у вигляді висипів та свербежу, сонливість, нудота, біль в епігастрію, сухість у роті, парез акомодації, затримка сечі, у поодиноких випадках – анемія.

Протипоказання. Підвищена чутливість до компонентів препарату. Вагітність і період лактації. Діти до 12 років.

Передозування.

Симптоми: нудота, блювання, біль в епігастральній ділянці; гепатотоксична та нефротоксична дія, у тяжких випадках розвивається печінкова недостатність, енцефалопатія і коматозний стан.

Лікування: промивання шлунка, призначення активованого вугілля. Терапія – симптоматична.

Особливості застосування. З обережністю приймають препарат при артеріальній гіпертензії, цукровому діабеті, закритокутовій глаукомі, тяжких захворюваннях печінки та нирок, гіперплазії передміхурової залози, дефіциті глюкозо-6-фосфатдегідрогенази.

Щоб запобігти токсичному ураженню печінки прийом препарату не слід поєднувати з вживанням алкогольних напоїв.

Вплив на здатність керувати автотранспортом та працювати зі складними механізмами.

Під час лікування не рекомендується керувати автотранспортом та працювати зі складними механізмами, що потребує підвищеної концентрації уваги і високої швидкості психомоторних реакцій.

Не застосовувати препарат із пошкоджених пакетиків.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Не слід застосовувати препарат з інгібіторами моноаміноксидази. Ризик розвитку гепатотоксичної дії препарату підвищується при одночасному призначенні барбітуратів, дифеніну, карбамазепіну, рифампіцину, зидовудину та інших індукторів мікросомальних ферментів печінки.

Умови та термін зберігання. Зберігати в недоступному для дітей, захищеному від світла та вологи місці, при температурі не вище 30°С. Термін придатності – 2 роки.