Тривин инструкция, аналоги и состав

Загальна характеристика:

основні фізико-хімічні властивості: білі або майже білі, з можливими вкрапленнями, круглі, плоскі жувальні таблетки без оболонки з насічкою з одного боку, зі специфічним запахом;

склад: кожна жувальна таблетка містить алюмінію гідроксиду гелю сухого 225 мг, магнію гідроксиду 200 мг, симетикону 50 мг;

допоміжні речовини: крохмаль кукурудзяний, лактоза, сахароза, магнію стеарат, тальк очищений, ароматизатор - м’ята перцева, аспартам, ароматизатор – ментол/ полуниця/яблуко/апельсин.

 

Форма випуску. Таблетки для жування зі смаком ментолу/полуниці/яблука/апельсина.

 

Фармакотерапевтична група. Антацидний і вітрогонний засіб. Код АТС А02 AF.

 

Фармакологічні властивості. Препарат нейтралізує надлишкову кислоту шлункового соку, тим самим виявляючи захисну дію на слизову оболонку шлунка. Гідроксид алюмінію – малорозчинний компонент, який формує полімери різного складу. Порівняно з солями магнію він має м’якший ефект як кислотний нейтралізатор. Разом с фосфатами та жовчними солями становить нерозчинну суміш.

Присутній симетикон шляхом фізичного зменшення поверхневого натяжіння видаляє пухирці газу з кишкового тракту.

Активні речовини практично не всмоктуються з шлунково-кишкового тракту.

Показання для застосування.

Рекомендується застосовувати для усунення симптомів, спричинених підвищеною кислотністю шлункового соку, порушенням дієти, прийомом ліків, зловживанням алкоголем, кавою, нікотином, таких як печія, здуття, нудота, неприємна відрижка та смак у роті, відчуття переповнення у животі, тощо.

 

Спосіб застосування та дози. Препарат приймають внутрішньо, розжовуючи 1-2 таблетки, за необхідності, 3-4 рази на день, краще між прийомами їжі і перед сном.

Побічна дія. При дотриманні рекомендованих доз зазвичай Тривін добре переноситься, але тривалий прийом антацидів може призвести до порушення кальцієво-фосфорного обміну.

Протипоказання. Не рекомендується вживання антациду пацієнтами, які страждають на ниркову недостатність через накопичення малої кількості абсорбованих іонів магнію, що може призвести до пригнічення центральної нервової системи та інших симптомів гіпермагнезіємії. Не призначається при кишковій непрохідності.

 

Передозування. Не описане.

Особливості застосування.

Гідроксид алюмінію може реагувати з фосфатом з утворенням нерозчинного фосфату алюмінію, що може викликати фосфорний голод у пацієнтів, дієта яких включає мало фосфору. Проблему можна подолати регулярним вживанням молока або препаратів, що містять фосфор, як мікроелемент у своєму складі.

Слід запобігати тривалому застосовуванню препарату у людей із захворюваннями нирок.

 

Взаємодія з іншими лікарськими засобами.

Антацидні препарати знижують всмоктування тетрацикліну, препаратів заліза, дигоксину. У зв’язку з цим між прийомом Тривін та переліченими вище препаратами слід дотримуватися перерви тривалістю 2 год.

 

Умови та термін зберігання. Тривін потрібно зберігати в недоступному для дітей, захищеному від світла місці, при температурі до +25 °С.

Термін придатності - 3 роки.