Геломиртол форте инструкция, аналоги и состав

Загальна характеристика:

основні фізико-хімічні властивості: прозора, жовтувата м’яка желатинова капсула. Вміст капсул: прозора рідина з характерним запахом.

склад: 1 капсула містить миртолу стандартизованого 300 мг;

допоміжні речовини: рапсова олія, рафінована;

склад капсульної оболонки: желатин, гліцерин 85 %, висушена субстанція рідкого 70 % сорбітолу (некристалізуючого), кислота хлористоводнева 13 % (отримана з кислоти хлористоводневої 25 % і води очищеної), фталат гіпромелози, дибутилфталат.

 

Форма випуску. Капсули кишковорозчинні.

 

Фармакотерапевтична група. Відхаркувальні засоби, за винятком комбінованих препаратів, що містять протикашльові засоби. Код АТС R05С.

 

Фармакологічні властивості. Фармакодинаміка. Геломиртол форте містить як активну речовину ефірну олію рослинного походження - миртол стандартизований.

Миртол стандартизований володіє секретомоторним і секретолітичним ефектом, що призводить до розрідження мокротиння, активації мукоциліарного епітелію і, як результат, інтенсивному виділенню мокротиння. При застосуванні у високих дозах миртол стандартизований також володіє протиінфекційним, іммуномодуляторним, спазмолітичним и судинорозширюючим ефектом.

Фармакокінетика. Не вивчалась.

 

Показання для застосування. Застосовується в комплексній терапії для лікування гострого і хронічного бронхіту, при запаленні придаткових пазух носа (синусити).

 

Спосіб застосування та дози. Капсули Геломиртол форте рекомендовано приймати за 30 хв до їди, запивати великою кількістю холодної води або іншими напоями.

При клінічній картині гострого запалення приймати по 1 капсулі 3-4 рази на день. З метою створення умов для поліпшення сну останню дозу потрібно приймати перед сном.

При картині хронічного запалення приймати по 1 капсулі 2 рази на день. Таке ж дозування рекомендовано при довготривалій терапії.

Для полегшення ранкового відходження мокротиння при хронічному бронхіті рекомендовано приймати додатково 1 капсулу Геломиртол форте ввечері, перед сном.

 

Дітям до 10 років (даний препарат призначають дітям у той період, коли вони можуть самостійно ковтати капсулу) призначають по 1 капсулі 2 рази на добу.

Препарат застосовують у період проявів симптомів захворювання та протягом 2-4 днів після їх зникнення.

Побічна дія. В окремих випадках можуть виникати больові явища і дискомфорт у шлунково-кишковому тракті, загострення перебігу жовчокам’яної і сечокам’яної хвороби. Дуже рідко – алергічні реакції (свербіж, почервоніння шкіри).

 

Протипоказання. Підвищена чутливість до компонентів препарату. Дана лікарська форма призначається дітям з 6 років.

 

Передозування. Випадки передозування лікарського препарату не відмічені.

 

Особливості застосування. Хоча немає відомостей про шкідливу дію препарату Геломиртол форте на плід, у період вагітності приймати препарат тільки під контролем лікаря, особливо у першому триместрі.

 

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. На даний час взаємодія Геломиртолу форте та з іншими лікарськими засобами не відома.

 

Умови та термін зберігання. Зберігати в недоступному для дітей, сухому місці, при температурі до 25°С.

Термін придатності3 роки.