Витапрост Форте инструкция, аналоги и состав

Загальна характеристика:

основні фізико-хімічні властивості: супозиторії від білого з жовтуватим до кремового з сіруватим відтінком кольору, торпедоподібної форми;

склад: 1 супозиторій містить 100 мг Сампросту субстанції (простати великої рогатої худоби екстракт);

допоміжна речовина: вітепсол.

Форма випуску. Супозиторії ректальні.

Фармакотерапевтична група. Препарати, які застосовують в урології. Код АТС G04ВХ.

Фармакологічні властивості. Фармакодинаміка. Активна речовина – Сампрост субстанція - є комплексом біологічно активних пептидів, які одержують з передміхурової залози великої рогатої худоби шляхом екстракції. Фармакологічна дія препарату грунтується на його специфічному органотропному впливі на передміхурову залозу. Засіб сприяє відновленню функцій передміхурової залози, покращанню її трофіки. Дія препарату спрямована на усунення причин, які призводять до морфо-функціональних розладів передміхурової залози. Препарат нормалізує процеси мікроциркуляції, сприяє зменшенню набряку передміхурової залози, лейкоцитарної інфільтрації і тромбозу поверхневих венул. Він нормалізує секреторну функцію епітеліальних клітин, збільшує кількість лецитинових зерен у секреті ацинусів, стимулює м’язовий тонус сечового міхура. Вітапрост Форте перешкоджає розтягненню синусів, застою секрету у них та чинить опосередковану бактеріостатичну дію на мікрофлору секрету. Препарат має антиагрегантні властивості та зменшує тромбоутворення,

нормалізує параметри передміхурової залози та еякуляту. Вітапрост Форте послаблює біль та дискомфорт, покращує копулятивну функцію.

При вивченні специфічної та загальної фармакологічної активності препарату токсичних та алергічних реакцій при його застосуванні не виявлено.

Фармакокінетика. При введенні рекально препарат швидко всмоктується безпосередньо у кров’яне русло, минаючи печінковий бар’єр. При цьому біологічна доступність препарату не знижується.

Показання для застосування. Гострий та хронічний простатит, доброякісна гіперплазія передміхурової залози, стани до та після оперативних втручань на передміхуровій залозі.

Спосіб застосування та дози. Супозиторій звільняють від упаковки, розрізавши її ножицями по контуру супозиторія, і вводять глибоко у задній прохід. Призначають по 1 супозиторію після дефекації або клізми один раз на добу. Після введення препарату хворий має залишатися у ліжку протягом 30 - 40 хв. Тривалість курсу лікування визначається лікарем. Мінімальна тривалість курсу лікування при доброякісній гіперплазії передміхурової залози становить 15 днів, при хронічному простатиті – 10 днів.

Побічна дія. Можливі алергічні реакції.

Протипоказання. Індивідуальна підвищена чутливість до препарату. Дитячий вік.

Передозування. При ректальному застосуванні препарату у вказаних дозах передозування не можливе.

Особливості застосування. Немає.

Вплив на здатність керувати транспортними засобами або працювати зі складними механізмами. Не впливає.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Взаємодії з іншими лікарськими засобами не виявлено.

Умови та термін зберігання. Зберігати в сухому, захищеному від світла місці.при температурі не вище 20°С. Зберігами в недоступному для дітей місці. Термін придатності - 2 роки. Не застосовувати препарат після закінчення терміну придатності, зазначеного на упаковці.

Пользователей также интересует