Анти–ангин формула инструкция, аналоги и состав

Загальна характеристика:

основні фізико-хімічні властивості: плоскі таблетки від блідо-рожевого до рожево-червоного кольору з м’ятно-ментоловим ароматом. З обох боків гравіювання “NP” на фоні дерева;

склад: 1 таблетка для смоктання містить хлоргексидину діацетату 2 мг, тетракаїну гідрохлориду 0,2 мг, аскорбінової кислоти 50 мг;

допоміжні речовини: ментол, сорбітол, добавка ароматична „М’ята”, добавка ароматична „Аніс”, сахарин, кремнію діоксид колоїдний безводний, магнію стеарат, барвник харчовий «Кармоїзин».

 

Форма випуску. Таблетки для смоктання.

 

Фармакотерапевтична група. Препарати, що застосовуються при захворюваннях горла. Антисептики. Код АТС R02AA20.

 

Фармакологічні властивості. Фармакодинаміка. Анти-Ангін Формула чинить бактерицидну, протигрибкову, місцевознеболювальну та загальнозміцнювальну дії, що обумовлені його активними компонентами.

Хлогексидин – антисептик із групи біс-бігуанідів, що має бактерицидну дію відносно широкого спектра грампозитивних і грамнегативних бактерій (стрептококи, стафілококи, пневмококи, коринебактерії, паличка інфлюенци, клебсієла). Ефект обумовлений неспецифічною взаємодією з кислими фосфоліпідами клітинної мембрани мікроорганізмів, внаслідок чого порушується діяльність мембранозв’язаних ферментів і транспорт іонів калію, амінокислот, нуклеотидів. Хлоргексидин пригнічує також деякі групи грибів (кандида). Не активний щодо бактеріальних спор при кімнатній температурі. Ефективніший у нейтральному та слабо кислому середовищі.

Тетракаїн – ефективний місцевоанестезуючий засіб, швидко знімає або зменшує відчуття болю.

Аскорбінова кислота – речовина з групи водорозчинних вітамінів. Відіграє важливу роль у регулюванні окисно-відновних процесів, вуглеводного обміну, згортання крові, регенерації тканин, бере участь у синтезі кортикостероїдів, колагену, нормалізує проникність капілярів. Є природним антиоксидантом, підвищує опір організму до інфекцій.

Фармакокінетика. Не вивчалася.

 

Показання для застосування. Місцеве лікування запальних захворювань порожнини рота, глотки та верхніх дихальних шляхів: стоматити, гінгівіти, тонзиліти, фарингіти, початкова стадія ангіни (у комплексній терапії), ушкодження слизової оболонки порожнини рота, профілактика мікробних ускладнень після екстракції зубів.

 

Спосіб застосування та дози. Застосовують місцево, тримаючи в роті до повного розсмоктування. Дорослі та діти від 15 років: 6 таблеток на день з інтервалом 2 год. Діти від 10 до 15 років: 4 таблетки на день з інтервалом 3 год. Діти від 5 до 10 років: 3 таблетки на день з інтервалом 4 год. Тривалість застосування не повинна перевищувати 5 днів у зв’язку з можливим порушенням мікрофлори порожнини рота та глотки.

 

Побічна дія. Іноді можливі алергічні реакції на компоненти препарату.

 

Протипоказання. Підвищена чутливість до компонентів препарату. Дитячий вік до 5 років.

 

Передозування. Можливі алергічні реакції.

 

Особливості застосування. Вагітність і годування груддю. Не застосовувати в І триместрі вагітності, з обережністю застосовувати в ІІ-ІІІ триместрах вагітності та в період годування груддю.

Вплив на здатність керувати автомобілем або працювати зі складними механізмами. Не впливає на здатність керувати автомобілем або працювати зі складними механізмами.

 

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Не рекомендується призначати особам, які приймають аміносаліцилову кислоту або сульфаніламіди, оскільки ці сполуки є антагоністами метаболітів пара-бутиламінобензойної кислоти.

 

Умови та термін зберігання. Зберігати при температурі не вище 25°С в сухому, захищеному від світла та недоступному для дітей місці.

Термін придатності3 роки.