Витрум® Антиоксидант инструкция, аналоги и состав

Загальна характеристика:

основні фiзико-хiмiчнi властивості: овальні таблетки зі скошеними краями, вкриті оболонкою від червоного то темно-червоного кольору;

склад: 1 таблетка містить вітаміну А (у вигляді ретинолу ацетату) 1,55 мг (4500 МО), бета каротину 300 мкг (500 МО), вітаміну Е (у вигляді альфа-токоферолу ацетату) 200 мг (200 МО), вітаміну С (аскорбінової кислоти) 250 мг, міді (у вигляді міді оксиду) 1,1 мг, цинку (у вигляді цинку оксиду) 10 мг, марганцю (у вигляді марганцю сульфату) 2 мг, селену (у вигляді натрію селенату) 20 мкг;

допоміжні речовини: кальцію карбонат, кислота стеаринова, целюлоза мікрокристалічна, кремнію діоксид колоїдний, магнію стеарат, натрію кроскармелоза, гідроксипропілметилцелюлоза, титану діоксид, пропіленгліколь, триацетин, барвник спеціальний червоний AG (Е 129), барвник жовтий «Сонячний захід» (Е 110), барвник брильянтовий синій (Е 133).

Форма випуску. Таблетки, вкриті оболонкою.

Фармакотерапевтична група. Полівітаміни з мікроелементами. Код АТС А11АА04.

Фармакологічні властивості. Фармакодинаміка. Антиоксидантний комплекс препарату захищає організм на рівні клітин від руйнівної дії вільних радикалів. Це підвищує здатність організму протидіяти шкідливим факторам зовнішнього середовища, уповільнює процеси старіння, знижує ризик розвитку атеросклерозу, серцево-судинних та онкологічних захворювань, покращує роботу мозку, уповільнює розвиток катаракти, інших вікових порушень зору. Фармакологічна дія препарату визначається властивостями інгредієнтів, що входять до його складу.

Вітамін А необхідний для нормального перебігу метаболічних процесів, забезпечує нормальну функцію органа зору, структурну цілісність тканин, підвищує резистентність організму до дії несприятливих факторів зовнішнього середовища. Бета-каротин перетворюється в організмі у вітамін A.

Вітамін E - активний антиоксидант, попереджує окиснення ліпідів та впливає на окиснювальні метаболічні процеси в організмі.

Вітамін C бере участь в окисненні низки біологічно активних речовин, регенерації (відновленні) тканин, нормалізує проникність капілярів.

Цинк входить до складу низки ферментів, бере участь у процесах кровотворення.

Марганець бере участь у кровотворенні і синтезі імуноглобулінів.

Мідь стимулює утворення гемоглобіну.

Селен є складовою частиною ферментів, які взаємодіють у захисних процесах із вітаміном Е.

Фармакокiнетика. Не вивчалась.

Показання для застосування. Для лікування нестачі вітамінів та мінеральних речовин в умовах промислового забруднення атмосфери та води; для протидії впливу іонізуючої радіації; для стимуляції імунітету в несприятливих екологічних умовах, під час і після лікування антибіотиками та засобами хіміотерапії, в період одужання після перенесених захворювань; у комплексному лікуванні серцево-судинних, онкологічних захворювань, катаракти, захворювань нервової системи, органа зору.

Спосіб застосування та дози. Препарат призначають дорослим. Застосовують внутрішньо під час або після їди - по 1 таблетці на день протягом 1,5 - 2 місяців.

Побічна дія. Можливі алергічні реакції (шкірний висип, кропив’янка) на компоненти препарату.

Протипоказання. Підвищена чутливість до будь-якого з компонентів препарату, тромбози, тромбофлебіти. Дитячий вік.

Передозування. Нудота, болі в епігастральній області. При випадковому гострому передозуванні необхідно викликати блювання. Подальше лікування симптоматичне.

Особливості застосування. З обережністю назначають хворим з гіперкоагуляцією, тромбофлебітом та схильністю до тромбоутворення, при цукровому діабеті, при гострому інфаркті міокарда, вираженому атеросклерозі, підвищеному ризику розвитку тромбоемболії.

Не перевищувати рекомендовану дозу.

Не рекомендується призначати препарат під час лікування іншими комплексами, що містять такі ж вітаміни та мікроелементи.

Вагітність та годування груддю. Застосування препарату у період вагітності та годування груддю можливе з урахуванням співвідношення користь для жінки/ризик для плода (дитини). Не перевищувати рекомендовану дозу, особливо в І триместрі вагітності.

Вплив на здатність керувати автомобілем або працювати зі складними механізмами. Препарат не впливає на здатність керувати автомобілем або працювати зі складними механізмами.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Абсорбція вітаміну С знижується при одночасному застосуванні пероральних контрацептивів, вживанні свіжих фруктів або овочевих соків, лужних напоїв. Аскорбінова кислота підвищує абсорбцію пеніциліну, заліза, знижує ефективність гепарину та непрямих антикоагулянтів, підвищує ризик розвитку кристалурії при лікуванні саліцилатами.

Вітамін Е посилює ефект стероїдних та нестероїдних протизапальних засобів, серцевих глікозидів, зменшує їх токсичність, а також вітамінів А та D.

Всмоктування вітаміну А порушують нітрити, холестирамін.

Умови та термін зберігання. Зберігати в місці, недоступному для дітей, у щільно закритій оригінальній упаковці при температурі до 30 ºС.

Термін придатності – 3 роки.

Пользователей также интересует