Апифитол инструкция, аналоги и состав

Склад лікарського засобу:

Діючі речовини: 100 мл настойки містять елеутерококу коріння 0,042 г, обніжжя бджолиного 9,62 г, меду 0,5 г;

допоміжні речовини: спирт етиловий 96 % (об/об), вода очищена.

Лікарська форма. Настойка для перорального застосування.

фізико-хімічні властивості: прозора або злегка опалесціювальна рідина від світло-жовтого до світло-коричневого кольору зі специфічним запахом меду. Допустима наявність незначного осаду;

Фармакотерапевтична група.

Код АТС А13А. тонізуючі засоби.

Фармакологічні властивості настойки зумовлені комплексом речовин, що входять до складу препарату. Апіфітол чинить адаптогенну, імуностимулювальну, антитоксичну дію, а також нормалізуючу дію на шлунково-кишковий тракт та серцево-судинну систему.

Показання для застосування. Призначають при перевтомі, фізичних та емоційних навантаженнях; після перенесення соматичних або інфекційних захворювань; при хронічних захворюваннях шлунково-кишкового тракту; як профілактичний засіб в умовах впливу хімічних, радіаційних факторів.

Протипоказання. Уроджена або набута непереносимість алкоголю, гострі захворювання нирок та печінки, гострі та хронічні отруєння хімічними сполуками, зловживання алкоголем, період вагітності і годування груддю, дитячий вік до 16 років, алергія на продукти бджільництва.

Особливі застереження.

- Застосування у період вагітності або годування груддю.

Препарат не застосовують в період вагітності або годування груддю.

- Здатність впливати на швидкість реакції при керуванні автотранспортом або іншими механізмами

Препарат не призначають особам, професійна діяльність яких потребує підвищеної уваги.

- Діти

Препарат не застосовують дітям до 16 років.

Спосіб застосування та дози. Вживають по 15 мл 2 рази на день (у першій половині дня), перед їдою. Курс лікування – 20 – 30 днів.

Передозування. Про випадки передозування не повідомлялося.

Побічні ефекти. Внаслідок підвищеної чутливості можуть спостерігатися шкірні алергічні реакції у вигляді почервоніння, висипу тощо.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами та інші види взаємодій. Можливе одночасне застосування з іншими лікарськими засобами.

Термін придатності. 2 роки.

Не застосовувати препарат після закінчення терміну придатності, зазначеного на упаковці.

Умови зберігання. Зберігати в захищеному від світла місці при температурі не вище 25 ºС. Зберігати в недоступному для дітей місці.