Силдокад 25 мг инструкция, аналоги и состав

Показания: Лікування еректильної дисфункції у чоловіків, які не в змозі досягати та підтримувати ерекцію статевого члена, необхідну для успішного статевого акту.Для ефективної дії силденафілу потрібне сексуальне збудження.
Форма випуска: Таблетки, вкриті оболонкою, по 25 мг № 4, № 10 у блістері
Производитель, страна: Джубілант Лайф Сайнсез Лтд, Індія
Действующее вещества: 1 таблетка містить силденафілу цитрату еквівалентно силденафілу 25 мг
МНН: Sildenafil - Силденафил
Регистрация: UA/13706/01/01з 27.06.2014 по 27.06.2019. Приказ 594 від 22.08.2014
Код АТХ:

Склад:

дiюча речовина: sildenafil;

1 таблетка містить силденафілу цитрату еквівалентно силденафілу 25 мг або 50 мг, або 100 мг;

допоміжні речовини: натрію кроскармелоза, кальцію гідрофосфат безводний, целюлоза мікрокристалічна, магнію стеарат, вода очищена, барвник Opadry II white 31K58902 (лактоза, моногідрат; гіпромелоза, титану діоксид (Е 171); триацетин).

Лiкарська форма. Таблетки, вкриті плівковою оболонкою.

Фармакотерапевтична група.

Засоби, що застосовуються при еректильній дисфункції. Силденафіл. Код АТС G04B E03.

Клiнiчнi характеристики.

Показання.

Лікування еректильної дисфункції у чоловіків, які не в змозі досягати та підтримувати ерекцію статевого члена, необхідну для успішного статевого акту.

Для ефективної дії силденафілу потрібне сексуальне збудження.

Протипоказання.

  • Підвищена чутливість до активної речовини або будь-якої з допоміжних речовин препарату.
  • Оночасне застосування із донаторами оксиду азоту (такими як амілнітрит) або нітратами будь-якої форми (оскільки силденафіл впливає на шляхи метаболізму оксиду азоту/циклічного гуанозинмонофосфату (цГМФ) і потенціює гіпотензивний ефект нітратів).
  • Стани, коли не рекомендована статева активність (наприклад тяжкі серцево-судинні розлади, такі як нестабільна стенокардія та серцева недостатність тяжкого ступеня).
  • Втрата зору на одне око внаслідок неартеріальної передньої ішемічної нейропатії зорового нерва, незалежно від того, чи повязана ця патологія із попереднім застосуванням інгібіторів ФДЕ5.
  • Такі захворювання, як: порушення функції печінки тяжкого ступеня, артеріальна гіпотензія (артеріальний тиск нижче 90/50 мм рт. ст.), нещодавно перенесений інсульт або інфаркт міокарда та відомі спадкові дегенеративні захворювання сітківки, такі як пігментний ретиніт (невелика кількість таких пацієнтів має генетичні розлади фосфодіестераз сітківки), оскільки безпечність силденафілу не досліджувалася у таких підгруп пацієнтів.

Спосіб застосування та дози.

Препарат призначений для перорального прийому.

Дорослі

Рекомендована доза препарату Силдокад становить 50 мг та застосовується у разі необхідності приблизно за годину до статевого акту. Залежно від ефективності та переносимості препарату дозу можна збільшити до 100 мг або знизити до 25 мг. Максимальна рекомендована доза становить 100 мг.

Максимальна рекомендована частота застосування препарату становить 1 раз на добу. При застосуванні препарату Силдокад під час прийому їжі дія препарату може наставати пізніше, ніж при його застосуванні натще.

Пацієнти літнього віку

Пацієнтам літнього віку немає необхідності у корекції дози.

Пацієнти з нирковою недостатністю

Пацієнтам із нирковою недостатністю легкого та помірного ступеня тяжкості (кліренс креатиніну від 30 до 80 мл/хв) рекомендована доза препарату аналогічна дозі для дорослих.

Оскільки у пацієнтів з нирковою недостатністю тяжкого ступеня (кліренс креатиніну < 30 мл/хв) кліренс силденафілу знижений, рекомендована доза препарату становить 25 мг. Залежно від ефективності та переносимості препарату дозу можна збільшити до 50 мг та 100 мг.

Пацієнти з печінковою недостатністю

Оскільки у пацієнтів із печінковою недостатністю (наприклад цирозом) кліренс силденафілу знижений, рекомендована доза препарату становить 25 мг. Залежно від ефективності та переносимості препарату дозу можна збільшити до 50 мг та 100 мг.

Пацієнтам, які застосовують інші лікарські засоби

Рекомендована початкова доза препарату пацієнтам, які застосовують інгібітори CYP3A4, за винятком ритонавіру, становить 25 мг.

З метою мінімізації ризику розвитку ортостатичної гіпотензії стан пацієнтів, які застосовують блокатори альфа-адренорецепторів, потрібно стабілізувати до початку застосовування силденафілу. Рекомендована початкова доза силденафілу становить 25 мг.

Побічні реакції.

Найчастіше повідомлялося про такі побічні реакції, як головний біль, припливи крові, диспепсія, розлади зору, закладеність носа, запаморочення та порушення сприйняття кольору.

Усі клінічно значущі побічні реакції наведено в таблиці нижче відповідно до класів систем органів та частоти: дуже часто (> 1/10), часто (> 100 та < 1/10), нечасто (> 1000 та < 1/100) та рідко (> 10 000 та < 1/1000). Крім того, частота клінічно значущих побічних реакцій, про які повідомлялося у рамках постмаркетингового досвіду, визначена як невідомо.

Клас системи органів

Побічні реакції

З боку імунної системи

Рідко

Реакції гіперчутливості

З боку нервової системи

Дуже часто

Головний біль

Часто

Запаморочення

Нечасто

Сонливість, гіпестезія

Рідко

Втрата свідомості, інсульт

Невідомо

Транзиторна ішемічна атака, судоми, рецидиви судом

З боку органів зору

Часто

Розлади зору, порушення сприйняття кольору.

Нечасто

Розлади з боку конюнктиви, розлади сльозовиділення, інші розлади з боку органів зору

Невідомо

Неартеріальна передня ішемічна нейропатія зорового нерва, оклюзія судин сітківки, дефекти поля зору

З боку органів слуху та вестибулярного апарату

Нечасто

Запаморочення, шум у вухах

Рідко

Глухота*

З боку судин

Часто

Припливи крові до обличчя

Рідко

Артеріальна гіпертензія, артеріальна гіпотензія

З боку серця

Нечасто

Посилене серцебиття, тахікардія

Рідко

Інфаркт міокарда, фібриляція передсердь

Невідомо

Шлуночкова аритмія, нестабільна стенокардія, раптова серцева смерть

 смерть

З боку дихальної системи

Часто

Закладеність носа

Рідко

Носова кровотеча

З боку травної системи

Часто

Диспепсія

Нечасто

Блювання, нудота, сухість у роті

З боку шкіри та підшкірної тканини

Нечасто

Висипання на шкірі

Невідомо

Синдром Стівенса-Джонсона, токсичний епідермальний некроліз

З боку опорно-рухового апарату та сполучної тканини

Нечасто

Міалгія

З боку репродуктивної системи та молочних залоз

and breast disorders

Невідомо

Пріапізм, подовжена ерекція

Загальні розлади та реакція у місці введення

Нечасто

Біль у грудях, підвищена стомлюваність

Обстеження

Нечасто

Підвищена частота серцевих скорочень

Передозування.

У ході досліджень за участю добровольців при застосуванні разової дози силденафілу до 800 мг побічні реакції були подібними до тих, що спостерігалися при застосуванні силденафілу у нижчих дозах, але зустрічалися частіше та були більш тяжкими. Застосовування силденафілу у дозі 200 мг не призводило до підвищення ефективності, але спричиняло зростання кількості випадків розвитку побічних реакцій (головного болю, припливів крові, запаморочення, диспепсії, закладеності носа, порушень з боку органів зору).

У випадку передозування при необхідності вдаються до звичайних підтримуючих заходів. Прискорення кліренсу силденафілу при гемодіалізі малоймовірне внаслідок високого ступеня зв'язування препарату з білками плазми крові та відсутності елімінації силденафілу із сечею.

Застосування у період вагітності або годування груддю.

Препарат Силдокад не призначений для застосування жінкам.

Дiти.

Силденафіл не показаний для застосування особам віком до 18 років.

Особливості застосування.

До початку терапії слід зібрати медичний анамнез пацієнта та провести фізикальне обстеження для діагностики еректильної дисфункції та визначення її можливих причин. Оскільки сексуальна активність супроводжується певним ризиком з боку серця, до початку будь-якого лікування еректильної дисфункції лікар повинен оцінити стан серцево-судинної системи пацієнта. Силденафіл виявляє судинорозширювальний ефект, що проявляється легким та короткочасним зниженням артеріального тиску. До призначення силденафілу лікар повинен ретельно зважити, чи може такий ефект несприятливо впливати на пацієнтів із певними основними захворюваннями, особливо у комбінації із сексуальною активністю. Підвищену чутливість до вазодилататорів мають пацієнти із обструкцією вивідного тракту лівого шлуночка (наприклад із стенозом аорти, гіпертрофічною обструктивною кардіоміопатією) або пацієнти із рідкісним синдромом мультисистемної атрофії, одним із проявів якої є тяжке порушення регуляції артеріального тиску з боку вегетативної нервової системи. Силденафіл потенціює гіпотензивний ефект нітратів.

У постмаркетинговому періоді повідомлялося про тяжкі побічні реакції з боку серцево-судинної системи, включаючи інфаркт міокарда, нестабільну стенокардію, раптову серцеву смерть, шлуночкову аритмію, цереброваскулярні крововиливи, транзиторну ішемічну атаку, артеріальну гіпертензію та артеріальну гіпотензію, які за часом збігалися із застосуванням препарату Силдокад. У більшості пацієнтів, але не у всіх, існували фактори ризику серцево-судинних захворювань. Багато таких побічних реакцій спостерігалося під час або одразу після статевого акту, і лише кілька трапилося невдовзі після застосування препарату Силдокад без сексуальної активності. Тому неможливо визначити, чи пов'язаний розвиток таких побічних реакцій безпосередньо із факторами ризику, чи їх розвиток зумовлений іншими чинниками.

Засоби для лікування еректильної дисфункції, у тому числі й силденафіл, слід призначати з обережністю пацієнтам із анатомічними деформаціями пеніса (такими як ангуляція, кавернозний фіброз або хвороба Нейроні) або пацієнтам зі станами, що сприяють розвитку пріапізму (такими як серповидно-клітинна анемія, множинна мієлома або лейкемія).

Безпечність та ефективність одночасного застосування силденафілу з іншими методами лікування еректильної дисфункції не вивчалися. Тому застосування таких комбінацій не рекомендується.

Повідомлялося про розлади зору та випадки неартеріальної передньої ішемічної нейропатії зорового нерва, пов'язані із застосуванням силденафілу та інших інгібіторів ФДЕ5. Пацієнтів слід попередити, що у випадку раптового порушення зору застосовування препарату Силдокад слід припинити та негайно звернутися до лікаря. Одночасне застосування силденафілу та ритонавіру не рекомендується. Пацієнтам, які застосовують блокатори альфа-адренорецепторів, застосовувати силденафіл слід з обережністю, оскільки така комбінація може призвести до симптоматичної гіпотензії у деяких схильних до цього пацієнтів. Симптоматична гіпотензія зазвичай виникає протягом 4 годин після застосування силденафілу. З метою мінімізації ризику розвитку ортостатичної гіпотензії терапію силденафілом можна розпочинати лише у гемодинамічно стабільних пацієнтів, які застосовують блокатори альфа-адренорецепторів. Рекомендована початкова доза таким пацієнтам становить 25 мг силденафілу. Крім того, слід проінформувати пацієнтів, як діяти у випадку появи симптомів ортостатичної гіпотензії.

Дослідження тромбоцитів людини продемонстрували, що in vitro силденафіл потенціює антиагрегаційні ефекти натрію нітропрусиду. Немає жодної інформації щодо безпечності застосування силденафілу пацієнтами із порушеннями згортання крові або гострою пептичною виразкою. Таким чином, застосування силденафілу пацієнтами цієї групи можливе лише після ретельної оцінки співвідношення користі та ризиків. Плівкова оболонка таблеток Силдокад містить лактозу. Препарат Силдокад не слід застосовувати чоловікам із такими рідкісними спадковими порушеннями, як непереносимість галактози, недостатність лактази Лаппа або мальабсорбція глюкози-галактози.

Здатність впливати на швидкість реакції при керуванні автотранспортом або роботі з іншими механізмами.

Досліджень впливу на здатність керувати автотранспортом і оперувати механізмами не проводилось.

Оскільки у ході досліджень силденафілу повідомлялося про запаморочення і зміни зору, пацієнти повинні враховувати ці можливі побічні реакції перед заняттям потенційно небезпечними видами діяльності.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами та інші види взаємодій.

Ефекти інших лікарських засобів на силденафіл

Дослідження іn vitro

Метаболізм силденафілу відбувається переважно за участю ізоформи ЗА4 (головний шлях) та ізоформи 2С9 (другорядний шлях) цитохрому Р450 (CYP). Тому інгібітори цих ізоферментів здатні знижувати кліренс силденафілу.

Дослідження іn vivo

Одночасне застосування інгібітору ВІЛ-протеази ритонавіру, дуже потужного інгібітору Р450, у стані рівноважної концентрації (500 мг 1 раз на добу) та силденафілу (разова доза 100 мг) призводило до підвищення Сmax силденафілу на 300 % (у 4 рази) та підвищення плазмової AUС силденафілу на 1000 % (у 11 разів). Через 24 години плазмові рівні силденафілу все ще становили приблизно 200 нг/мл порівняно з рівнем приблизно 5 нг/мл, характерним для застосування силденафілу окремо, що відповідає значному впливу ритонавіру на широкий спектр субстратів Р450. Силденафіл не впливає на фармакокінетику ритонавіру. З огляду на ці фармакокінетичні дані одночасне застосування силденафілу та ритонавіру не рекомендується; в будь-якому випадку максимальна доза силденафілу за жодних обставин не повинна перевищувати 25 мг протягом 48 годин.

Одночасне застосування інгібітору ВІЛ-протеази саквінавіру, інгібітору CYP3A4, у дозі, що забезпечує рівноважну концентрацію (1200 мг тричі на добу), та силденафілу (100 мг одноразово) призводило до підвищення Смах силденафілу на 140 % та збільшення системної експозиції (AUC) силденафілу на 210 %. Не виявлено впливу силденафілу на фармакокінетику саквінавіру. Передбачається, що більш потужні інгібітори CYP3A4, такі як кетоконазол та ітраконазол, будуть мати більш виражений вплив. При застосуванні силденафілу (100 мг одноразово) та еритроміцину, специфічного інгібітору CYP3A4, у рівноважному стані (500 мг двічі на добу протягом 5 днів) спостерігалося підвищення системної експозиції силденафілу на 182 % (AUC). У здорових добровольців чоловічої статі не спостерігалося впливу азитроміцину (500 мг на добу протягом 3 діб) на AUC, Сmаx, Tmаx, константу швидкості елімінації та подальший період напіввиведення силденафілу або його головного циркулюючого метаболіту. Циметидин (інгібітор цитохрому Р450 та неспецифічний інгібітор CYP3A4) у дозі 800 мг при одночасному застосуванні із силденафілом у дозі 50 мг у здорових добровольців призводив до підвищення плазмових концентрацій силденафілу на 56 %.

Грейпфрутовий сік є слабким інгібітором CYP3A4 у стінці кишечнику і може призводити до помірного підвищення плазмових рівнів силденафілу.

Одноразове застосування антацидних засобів (магнію гідроксиду/алюмінію гідроксиду) не виливає на біодоступність силденафілу.

Хоча досліджень специфічної взаємодії з усіма лікарськими засобами не проводилося, за даними популяційного фармакокінетичного аналізу фармакокінетика силденафілу не змінювалася при його одночасному застосуванні з лікарськими засобами, що належать до групи інгібіторів CYP2C9 (толбутамід, варфарин, фенітоїн), групи інгібіторів CYP2D6 (таких як селективні інгібітори зворотного захоплення серотоніну, трициклічні антидепресанти), групи тіазидних та тіазидоподібних діуретиків, петльових та калійзберігаючих діуретиків, інгібіторів ангіотензинперетворюючого ферменту, антагоністів кальцію, антагоністів бета-адренорецепторів або індукторів метаболізму CYP450 (таких як рифампіцин, барбітурати).

Нікорандил являє собою гібрид активатора кальцієвих каналів та нітрату. Нітратний компонент зумовлює можливість його серйозної взаємодії з силденафілом.

Ефекти силденафілу на інші лікарські засоби

Дослідження іn vitro

Силденафіл - слабкий інгібітор ізоформ 1А2, 2С9, 2С19, 2D6, 2Е1 та ЗА4 (ІК5о >150 мкмоль) цитохрому Р450. Оскільки пікові плазмові концентрації силденафілу дорівнюють приблизно 1 мкмоль, вплив препарату Силдокад на кліренс субстратів цих ізоферментів малоймовірний.

Немає даних щодо взаємодії силденафілу та таких неспецифічних інгібіторів фосфодіестерази, як теофілін та дипіридамол.

Дослідження іn vivo

Оскільки відомо, що силденафіл впливає на метаболізм оксиду азоту/циклічного гуанозинмонофосфату (цГМФ), було встановлено, що цей препарат потенціює гіпотензивну дію нітратів, тому його одночасне застосування з донаторами оксиду азоту або з нітратами в будь-якій формі протипоказане.

У деяких схильних до цього пацієнтів одночасне застосування силденафілу та блокаторів альфа-адренорецепторів може призвести до розвитку симптоматичної гіпотензії, що найчастіше виникала протягом 4 годин після застосування силденафілу.

Не спостерігалося жодних значущих взаємодій при одночасному застосуванні силденафілу (50 мг) і толбутаміду (250 мг) або варфарину (40 мг), що метаболізуються СУР2С9.

Силденафіл (50 мг) не призводив до подовження часу кровотечі, спричиненої застосуванням ацетилсаліцилової кислоти (150 мг).

Силденафіл (50 мг) не потенціював гіпотензивну дію алкоголю у здорових добровольців при середніх максимальних рівнях етанолу крові 80 мг/дл.

У пацієнтів, які застосовували силденафіл, не спостерігалося жодних відмінностей профілю побічних ефектів порівняно з плацебо при одночасному застосуванні таких класів гіпотензивних лікарських засобів, як діуретики, блокатори бета-адренорецепторів, інгібітори Д11Ф, антагоністи ангіотензину II, антигіпертензивні лікарські засоби (судинорозширювальні та центральної дії), блокатори адренергічних нейронів, блокатори кальцієвих каналів та блокатори альфа-адренорецепторів.

Силденафіл у дозі 100 мг не впливав на фармакокінетичні показники інгібіторів ВІЛ-протеази, саквінавіру та ритонавіру, які є субстратами СУРЗА4.

Фармакологічні властивості.

Фармакодинаміка. Силдокад є препаратом для перорального застосування, призначений для лікування еректильної дисфункції. При статевій стимуляції препарат відновлює знижену еректильну функцію шляхом посилення притоку крові до пеніса. Фізіологічний механізм, що зумовлює ерекцію, включає вивільнення оксиду азоту (N0) у кавернозних тілах під час сексуального збудження. Вивільнений оксид азоту активує фермент гуанілатциклазу, що стимулює підвищення рівня циклічного гуанозинмонофосфату (цГМФ) що, у свою чергу, призводить розслаблення гладкої мускулатури кавернозних тіл, сприяючи притоку крові.

Силденафіл є потужним та селективним інгібітором цГМФ-специфічної фосфодіестерази 5 (ФДН5) у кавернозних тілах, де ФДЕ5 відповідає за розпад цГМФ. Ефекти силденафілу на ерекцію носять периферичний характер. Силденафіл не спричиняє безпосередньої релаксуючої дії на ізольовані кавернозні тіла людини, але потужно посилює розслаблюючу дію N0 на дану тканину. При активації метаболічного шляху МО/цГМФ, що відбувається при статевій стимуляції, інгібування силденафілом ФДЕ5 призводить до підвищення рівня цГМФ у кавернозних тілах. Таким чином, для того, щоб силденафіл дав необхідний фармакологічний ефект, необхідне сексуальне збудження. Дослідження іn vitro показали селективність впливу силденафілу на ФДЕ5, що бере активну участь у процесі ерекції. Ефект силденафілу на ФДЕ5 потужніший, ніж на інші відомі фосфодіестерази. Цей ефект у 10 раз потужніший, ніж ефект на ФДЕ6, що бере участь у процесах фотоперетворення у сітківці. При застосуванні максимальних рекомендованих доз селективність силденафілу до ФДЕ5 у 80 разів перевищує його селективність до ФДЕ1, у 700 разів вища, ніж до ФДЕ2, ФДЕЗ, ФДЕ4, ФДЕ7, ФДЕ8, ФДЕ9, ФДЕ10 та ФДЕ11. Зокрема, селективність силденафілу до ФДЕ5 у 4000 разів перевищує його селективність до ФДЕЗ – цГМФ-специфічної ізоформи фосфодіестерази, що бере участь у регуляції серцевої скоротливості.

Силденафіл спричинює легке та короткочасне зниження артеріального тиску, що в більшості випадків не має клінічних проявів. Середнє максимальне зниження систолічного артеріального тиску в положенні пацієнта лежачи після перорального застосування силденафілу в дозі 100 мг становило 8,4 мм рт.ст. Відповідна зміна діастолічного артеріального тиску в положенні пацієнта лежачи становила 5,5 мм рт.ст. Ці зниження артеріального тиску добре узгоджуються із судинорозширювальною дією силденафілу, можливо, внаслідок підвищення рівнів цГМФ у гладкій мускулатурі судин. Одноразове пероральне застосування силденафілу в дозах до 100 мг у здорових добровольців не призводило до жодних клінічно значущих змін на електрокардіограмі.

Легкі та тимчасові порушення здатності розрізняти кольори (блакитний/зелений) були виявлені у деяких пацієнтів при проведенні 100-відтінкового тесту Фарнсворта-Манселла через 1 годину після застосування силденафілу в дозі 100 мг. Ці ефекти повністю зникали через 2 години після застосування препарату. Можливий механізм цієї зміни в розпізнаванні кольорів пов'язаний з інгібуванням ФДЕ6, що бере участь у фотоперетворювальному каскаді реакцій у сітківці. Силденафіл не впливає на гостроту зору або контрастну чутливість.

Фармакокінетика.

Абсорбція. Силденафіл швидко абсорбується. Максимальні плазмові концентрації препарату досягаються протягом 30-120 хвилин (із медіаною 60 хвилин) після його перорального застосування натще. Середня абсолютна біодоступність після перорального застосування становить 41 % (з діапазоном значень від 25 до 63 %). У рекомендованому діапазоні доз (від 25 до 100 мг) показники АUС та Сmах силденафілу після його перорального застосування підвищуються пропорційно до дози.

При застосуванні силденафілу під час прийому їжі ступінь абсорбції знижується із середнім подовженням Тмах до 60 хвилин і середнім зниженням Сmах на 29 %.

Розподіл. Середній рівноважний об'єм розподілу (Vd) становить 105 літрів, що свідчить про розподіл препарату в тканинах організму. Після одноразового перорального застосування силденафілу в дозі 100 мг середня максимальна загальна плазмова концентрація силденафілу становить приблизно 440 нг/мл (коефіцієнт варіації становить 40 %). Оскільки зв'язування силденафілу та його головного N-десметил-метаболіту з білками плазми досягає 96 %, середня максимальна плазмова концентрація вільного силденафілу досягає 18 нг/мл (38 нмоль). Ступень зв'язування з білками плазми не залежить від загальних концентрацій силденафілу.

У здорових добровольців, які застосовували силденафіл одноразово в дозі 100 мг, через 90 хв в еякуляті визначалося менше 0,0002 % (в середньому 188 нг) від застосованої дози.

Метаболізм. Метаболізм силденафілу здійснюється головним чином за участю мікросомальних ізоферментів печінки СУРЗА4 (головний шлях) та СУР2С9 (другорядний шлях). Головний циркулюючий метаболіт утворюється шляхом N-деметилювання силденафілу. Селективність метаболіту відносно ФДЕ5 співставна з селективністю силденафілу, а активність метаболіту відносно ФДЕЗ становить приблизно 50 % від активності вихідної речовини. Плазмові концентрації цього метаболіту становлять приблизно 40 % від концентрацій силденафілу у плазмі крові. N-деметильований метаболіт зазнає подальшого метаболізму, а період його напіввиведення дорівнює приблизно 4 години.

Елімінація. Загальний кліренс силденафілу становить 41 л/год, що зумовлює тривалість періоду його напіввиведення 3-5 годин. Як після перорального, так і після внутрішньовенного застосування екскреція силденафілу у вигляді метаболітів здійснюється головним чином із калом (приблизно 80 % від введеної перорально дози) та меншою мірою з сечею (приблизно 13 % від введеної перорально дози).

Пацієнти літнього віку. У здорових добровольців літнього віку (віком від 65 років) відзначалося зниження кліренсу силденафілу, що зумовлювало підвищення плазмових концентрацій силденафілу та його активного N-деметильованого метаболіту приблизно на 90 % порівняно з відповідними концентраціями у здорових добровольців молодшого віку (18-45 років). У зв'язку з віковими відмінностями у зв'язуванні з білками плазми крові відповідне підвищення плазмової концентрації вільного силденафілу становило приблизно 40 %.

Ниркова недостатність. У добровольців із порушеннями функції нирок легкого та помірного ступеня тяжкості (кліренс креатиніну від 30 до 80 мл/хв) фармакокінетика силденафілу залишалася незмінною після його одноразового перорального застосування у дозі 50 мг. Середні AUC та Сmах N-деметильованого метаболіту підвищувалися на 126 % та 73 % відповідно порівняно з такими показниками у добровольців аналогічного віку без порушень функції нирок. Однак через високу міжіндивідуальну варіабельність ці відмінності не були статистично значущими. У добровольців із тяжкими порушеннями функції нирок (кліренс креатиніну нижче 30 мл/хв) кліренс силденафілу знижувався, що призводило до середніх підвищень AUC та Сmах на 100 % та 88 % відповідно порівняно із добровольцями аналогічного віку без порушень функції нирок. Крім того, значення AUC та Сmах N-деметильованого метаболіту значуще підвищувалися на 79 % та 200 % відповідно.

Печінкова недостатність. У добровольців із цирозом печінки легкого та помірного ступеня тяжкості (класів А та В за класифікацією Чайлд-П’ю) кліренс силденафілу знижувався, що призводило до підвищення AUC (84 %) та Сmах (47 %) порівняно з добровольцями аналогічного віку без порушень функцій печінки. Фармакокінетика силденафілу у пацієнтів із порушеннями функцій печінки тяжкого ступеня не вивчалася.

Фармацевтичнi характеристики.

Основні фізико-хімічні властивості:

таблетки по 25 мг: таблетки, вкриті плівковою оболонкою, білого кольору, овальної форми, двоопуклі, гладенькі з одного боку і з тисненням ‘B9’ з іншого боку;

таблетки по 50 мг: таблетки, вкриті плівковою оболонкою, білого кольору, овальної форми, двоопуклі, гладенькі з одного боку і з тисненням ‘C1’ з іншого боку;

таблетки по 100 мг: таблетки, вкриті плівковою оболонкою, білого кольору, овальної форми, двоопуклі, гладенькі з одного боку і з тисненням ‘436’ з іншого боку.

Термін придатності. 2 роки.

Умови зберігання.

Зберігати в оригінальній упаковці, недоступному для дітей місці при температурі не вище 25 °C.

Упаковка.

По 4 або по 10 таблеток у блістері. По 1 блістеру у картонній коробці.

Категорiя відпуску. За рецептом.

Виробник.

Джубілант Лайф Сайнсез Лтд/ Jubilant Life Sciences Ltd.

Місцезнаходження.

Вілладж Сікандарпур Бхайнсвал, Руркі Дехрадун Хайвей, Бхагванпур, Руркі, Діст. – Харідвар, Уттракханд – 247 661, Індія / Village Sikandarpur Bhainswal, Roorkee Dehradun Highway, Bhagwanpur, Roorkee. Distt – Haridwar, Uttrakhand – 247 661, India.

Аналоги

ВНИМАНИЕ! Перед применением проконсультируйтесь со своим лечащим врачом

Совпадает код ATХ + действующие вещества + форма випуска

Международное название Sildenafil - Силденафил
Код АТХ G04BE03
Форма выпуска таблетки
  • СУПЕРВІГА 100 Товариство з обмеженою відповідальністю "Фармацевтична компанія "Здоров'я" (всі стадії виробництва, контроль якості, випуск серії)/Товариство з обмеженою відповідальністю "ФАРМЕКС ГРУП" (всі стадії виробництва, контроль якості), Україна/Україна
  • СУПЕРВІГА 50 Товариство з обмеженою відповідальністю "Фармацевтична компанія "Здоров'я" (всі стадії виробництва, контроль якості, випуск серії)/Товариство з обмеженою відповідальністю "ФАРМЕКС ГРУП" (всі стадії виробництва, контроль якості), Україна/Україна
  • СУПЕРВІГА 25 Товариство з обмеженою відповідальністю "Фармацевтична компанія "Здоров'я" (всі стадії виробництва, контроль якості, випуск серії)/Товариство з обмеженою відповідальністю "ФАРМЕКС ГРУП" (всі стадії виробництва, контроль якості), Україна/Україна
  • РЕВАЦИО Фарева Амбуаз, Франція
  • ЕРЕКТИЛ ТОВ "Стиролбіофарм", Україна
  • КАМАГРА 50 Аджанта Фарма Лімітед, Індія
  • КАМАГРА 100 Аджанта Фарма Лімітед, Індія
  • АДАМАКС-100 МІКРО ЛАБС ЛІМІТЕД, Індія
  • АДАМАКС-50 МІКРО ЛАБС ЛІМІТЕД, Індія
  • НОВАГРА 25 Марксанс Фарма Лтд, Індія
  • НОВАГРА 100 Марксанс Фарма Лтд, Індія
  • НОВАГРА 50 Марксанс Фарма Лтд, Індія
  • ВЕКТА Віндлас Хелскере Пвт. Лтд, Індія
  • ВЕКТА Віндлас Хелскере Пвт. Лтд, Індія
  • ЕРГОС® ПрАТ "Фармацевтична фірма "ФарКоС" (виробник, відповідальний за випуск серії кінцевого продукту та вторинне пакування)/ТОВ "Астрафарм" (виробник дозованої форми, первинне та вторинне пакування)/ТОВ "Фармацевтична компанія "ФарКоС" (повний цикл виробництва
  • ЕРО-ЛАЙФ ® ПАТ "Хімфармзавод "Червона зірка", Україна
  • ЕРО-ЛАЙФ ® ПАТ "Хімфармзавод "Червона зірка", Україна
  • ЕРО-ЛАЙФ ® ПАТ "Хімфармзавод "Червона зірка", Україна
  • ЕРОТОН® ПАТ "Фітофарм" (виробник, відповідальний за виробництво, первинне, вторинне пакування, контроль та випуск серії)/ТОВ "АСТРАФАРМ" (виробник, відповідальний за виробництво, первинне, вторинне пакування, контроль якості), Україна/Україна
  • ЕРОТОН® ПАТ "Фітофарм" (відповідальний за виробництво, первинне, вторинне пакування, контроль та випуск серії)/ТОВ "Астрафарм" (відповідальний за виробництво, первинне, вторинне пакування, контроль якості), Україна/Україна
  • ЕРОТОН® ПАТ "Фітофарм" (відповідальний за виробництво, первинне, вторинне пакування, контроль та випуск серії)/ТОВ "Астрафарм" (відповідальний за виробництво, первинне, вторинне пакування, контроль якості), Україна/Україна
  • ЕРОТОН® ПАТ "Фітофарм" (виробник, відповідальний за виробництво, первинне, вторинне пакування, контроль та випуск серії)/ТОВ "АСТРАФАРМ" (виробник, відповідальний за виробництво, первинне, вторинне пакування, контроль якості), Україна/Україна
  • ЕРОСИЛ ТОВ "АСТРАФАРМ", Україна
  • КОНЕГРА ФДС Лімітед, Індія
  • ПЕНІМЕКС® "Юнік Фармасьютикал Лабораторіз" (відділення фірми "Дж. Б. Кемікалз енд Фармасьютикалз Лтд."), Індія
  • КОНЕГРА ФДС Лімітед, Індія
  • ПЕНІМЕКС® "Юнік Фармасьютикал Лабораторіз" (відділення фірми "Дж. Б. Кемікалз енд Фармасьютикалз Лтд."), Індія
  • ПЕНІМЕКС® "Юнік Фармасьютикал Лабораторіз" (відділення фірми "Дж. Б. Кемікалз енд Фармасьютикалз Лтд."), Індія
  • ПОТЕНЦІАЛЕ ПрАТ "Технолог", Україна
  • ПОТЕНЦІАЛЕ ПрАТ "Технолог", Україна
  • Виагра Фарева Амбуаз, Франція
  • Виагра ODT Фарева Амбуаз, Франція
  • Виагра таблетки Фарева Амбуаз, Франція
  • Виасил 100 мг Спільне товариство з обмеженою відповідальністю "Лекфарм" (СТОВ "Лекфарм"), Республіка Білорусь
  • Виасил 50 мг Спільне товариство з обмеженою відповідальністю "Лекфарм" (СТОВ "Лекфарм"), Республіка Білорусь
  • Визарсин 25 мг КРКА, д.д., Ново место, Словенія
  • Визарсин 100 мг КРКА, д.д., Ново место, Словенія
  • Визарсин 50 мг КРКА, д.д., Ново место, Словенія
  • Визарсин Q-Tab 100 мг КРКА, д.д., Ново место, Словенія
  • Визарсин Q-Tab 25 мг КРКА, д.д., Ново место, Словенія
  • Визарсин Q-Tab 50 мг КРКА, д.д., Ново место, Словенія
  • Динамико 100 мг ПЛІВА Хрватска д.о.о., Хорватія
  • Динамико 50 мг ПЛІВА Хрватска д.о.о., Хорватія
  • Игра 100 мг Дженефарм СА, Греція
  • Игра 25 мг Дженефарм СА, Греція
  • Игра 50 мг Дженефарм СА, Греція
  • Интагра IC 100 мг Товариство з додатковою відповідальністю "ІНТЕРХІМ", Україна
  • Интагра IC 25 мг Товариство з додатковою відповідальністю "ІНТЕРХІМ", Україна
  • Интагра IC 50 мг Товариство з додатковою відповідальністю "ІНТЕРХІМ", Україна
  • Конегра Делюкс 100 мг Генефарм СА, Греція
  • Конегра Делюкс 25 мг Генефарм СА, Греція
  • Конегра Делюкс 50 мг Генефарм СА, Греція
  • Максигра 100 мг Фармацевтичний завод "ПОЛЬФАРМА" С.А., Польща
  • Максигра 50 мг Фармацевтичний завод "ПОЛЬФАРМА" С.А., Польща
  • Сигра 100 мг Бафна Фармасьютікалс Лтд., Індія
  • Сигра 50 мг Бафна Фармасьютікалс Лтд., Індія
  • Силденафил 100 мг Актавіс Лтд, Мальта
  • Силденафил 50 мг Актавіс Лтд, Мальта
  • Силдокад 100 мг Джубілант Лайф Сайнсез Лтд, Індія
  • Силдокад 50 мг Джубілант Лайф Сайнсез Лтд, Індія
  • Турбоминт 100 мг Дженефарм СА, Греція
  • Турбоминт 50 мг Дженефарм СА, Греція
  • Филап 100 мг Ранбаксі Лабораторіз Лімітед, Індія
  • Филап 50 мг Ранбаксі Лабораторіз Лімітед, Індія
  • Форсаж 100 мг Дженефарм С.А./Марксанс Фарма Лтд, Греція/Індія
  • Форсаж 25 мг Дженефарм С.А./Марксанс Фарма Лтд, Греція/Індія
  • Форсаж 50 мг Дженефарм С.А./Марксанс Фарма Лтд, Греція/Індія
  • Эрексезил 100 мг ВАТ Фармацевтичний завод ЕГІС/Вест Фарма-Продукос де Еспеціалідадес Фармацеутікас С.А./Атлантік Фарма-Продукос Фармацеутікас С.А, Угорщина/Португалія/Португалія
  • Эрексезил 25 мг ВАТ Фармацевтичний завод ЕГІС/Вест Фарма-Продукос де Еспеціалідадес Фармацеутікас С.А./Атлантік Фарма-Продукос Фармацеутікас С.А, Угорщина/Португалія/Португалія
  • Эрексезил 50 мг ВАТ Фармацевтичний завод ЕГІС/Вест Фарма-Продукос де Еспеціалідадес Фармацеутікас С.А./Атлантік Фарма-Продукос Фармацеутікас С.А, Угорщина/Португалія/Португалія
  • Эросил 100 мг ТОВ "Астрафарм", Україна
  • Эросил 50 мг ТОВ "Астрафарм", Україна