“Купи зустріч - допоможи Україні”

Чудовий Львів є не тільки перлиною України, туристичною та культурною меккою. Тут живе громада з щирою душею та відкритим серцем. 5 березня 2019 стартував вже III благодійний аукціон “Купи зустріч - допоможи Україні” за ініціативою Ірини Снітинської, засновниці та тренерки “Агрусу”, школи ораторської майстерності.

Кожен охочий може придбати кавування-спілкування з цікавою особистістю. В якості лотів зареєструвалося майже 400 учасників. Обрати співрозмовника серед різноманіття харизматичних постатей надзвичайно складно. Дивіться самі - починаючи від легендарного Святослава Вакарчука, Василя Вірастюка,володаря титулів “Найсильніша людина України та “Найсильніша людина світу” до Валерія Ославського, наприклад, ведучого проекту телеканалу СТБ “Я соромлюся свого тіла”. Митці, психологи, коучі, громадські діячі, медики та інші небайдужі фахівці планують зібрати 300 тис. грн. на потреби навчально-реабілітаційного центру “Джерело” (Dzherelo Centre), який опікується дітками, хворими на важкі хронічні патології (ДЦП та ін.). Торги закінчуються 26 березня.

Сьогодні розмовляємо з Марією Малачинською, директором КНП ЛОР “Львівського обласного центру репродуктивного здоров’я населення”, кандидатом медичних наук, заслуженим лікарем України та консультантом нашого порталу.

“Коли Ірина Снітинська запропонувала мені взяти участь в акуціоні, я не мала жодних вагань. Подібні соціальні проекти є дуже потрібними та згуртовують суспільство.Пацієнти та їх родини не мають почуватися самотніми та кинутими напризволяще. Медики розуміють це, як ніхто інший”, - розповідає Марія Йосипівна.

“Мій лот не дарма називається “Бекстейдж 1 дня роботи директора Центру репродуктивного здоров’я населення: медична реформа у дії”. Ще декілька років тому наш державний заклад перебував у досить занедбаному стані. Але за останні 5 років командної роботи колективу вдалося досягти відчутного прогресу щодо комфортності перебування відвідувачів та якості надання медичних послуг.На сьогоднішній день я хочу показати, що комунальні некомерційні підприємства можуть на рівні конкурувати з приватними установами. У пацієнтів має бути вибір та можливість отримати якісну медичну допомогу за європейськими та світовими стандартами, не витрачаючи на це левову частину родинного бюджету. Це особливо актуально для такої галузі, як репродуктологія. Я практикуючий акушер-гінеколог та багатодітна мама, тому прекрасно розумію проблеми жінок, які стикаються з непліддям.

Також надзвичайно приємно опинитися в компанії колег з інших державних лікарень. Мар’яна Возниця, директор ЛО ДКЛ ОХМАТДИТ також запропонувала себе в якості лота. Вона є дитячим неврологом і щодня працює з патологіями, що часто-густо важко піддаються корекції. Для того, щоб нести добро, насправді потрібно не так багато часу та зусиль, як інколи здається. Добрий лікар - не що інше, як утіха для душі. Давайте, колеги, доведемо це на практиці!”