Слава Україні!

дисплазія шийки матки лікування

Вопросы и ответы по: дисплазія шийки матки лікування

2012-10-20 06:59:16
Спрашивает Анна:
В мене дисплазія шийки матки 2 ступеня, виявили ВПЛ 52.Чи можливо завагітніти з таким діагнозом без лікування?
30 октября 2012 года
Отвечает Палыга Игорь Евгеньевич:
Чи проводили Вам кольпоскопію? Переважно гінекологи радять спочатку вагітніти, а потім проводити лікування дисплазії. На процес зачаття та розвиток плода негативного впливу не буде, але може бути погіршення стану шийки матки. Віртуально говорити складно, необхідно, щоб гінеколог оцінив стан шийки при кольпоскопії і, по можливості, зробив прогноз з оглядом на можливу вагітність.
2012-05-23 18:58:33
Спрашивает Наталія:
Доброго дня.Неможу завагітніти 1рік.Виявили дисплазію шийки матки 3 ст.Пройшла лікування успішно.Потім герпес також подолали.І надалі невдається завагітніти.Можливо справа в видалені щитовидні залозі,нарушений гормональний рівень?або ж овуляція не виробляється)))Підкажіть що робити і куди звертатися.Дякую.
29 мая 2012 года
Отвечает Клочко Эльвира Дмитриевна:
Все ответы консультанта
Добрый день. Скорее нужно гормональное обследование и решение вопроса о стимуляции овуляции.
2012-04-06 15:28:35
Спрашивает Леся:
У результаті обстеження у гінеколога виявили дисплазію шийки матки 1 ступення. Які методи лікування підходять.Лікар пропонує заморожування .Що це таке?
19 апреля 2012 года
Добрый день, ваш вопрос относится к категории часто задаваемых. Ответ вы найдете по ссылке: Дисплазия шейки матки.
2012-03-01 21:18:45
Спрашивает Таня:
Доброго вечора. Мені 26 років, дитині 2. Нещодавно відвідала гінеколога - результат невтішний - ерозія і дисплазія шийки матки. Купа аналізів, повторних аналізів, а результат практично не змінився. Єдине зрушення з мертвої точки - зменшення лейкоцитів. Але у мене таке враження, що ми одне лічим, друге калічим. Три курси лікування - в тім числі і анибіотиком - тепер чогось права сторона (підозра на яєчник)болить,аж ногу тягне. Проколола курс Альфарекіна, лікар каже, що пунктуація і мозаїчний малюнок і так є. Кольпскопію робила 4 рази, здавала біопсію, результат - "очаги легкой дисплазии". Назначили конізацію. Мені страшно- ніколи не стикалася з подібним, спочатку казали їхати в Київ - не ті можливості і лікарі більш досвідчені - але зараз рекомендують робити в Ужгороді. Скажіть, будь ласка, наскільки це серйозна операція, чи зможу я ще завагітніти і нормально виносити та родити дитину? Справа в важких перших пологах. І так страшно, а тепер в сто разів більше. І чи взагалі варто робити цю операцію - може є альтернатива? Дякую.
06 марта 2012 года
Отвечает Серпенинова Ирина Викторовна:
Вы не указали степень дисплазии,выявленную при биопсии(слабая или умеренная или тяжёлая?)От степени тяжести дисплазии зависит выбор тактики лечения: при лёгкой и умеренной(1 и2)возможно лечение без конизации,например, криодеструкция или радиоволновое лечение , а при тяжёлой(3 ст.)- конизация и только в условиях онкодиспансера. После конизации беременеть можно,но родоразрешение только при помощи операции Кесарева сечения.
2010-11-03 19:09:31
Спрашивает Альона:
Добрий день! Мені 22 рокі. Звернувшись до гініколога я дізналась що вагідна 5-6 тижнів, а також що в мене ерозія. Мене направили на колькоскопію, після чого виявилось що в мене дисплазія шийки матки. Взяли ще мазок який показав папіломатичні зміни плоского епітелію по типу плоскої папіломи, потім обстеження на тип віруса 16-18 який виявився негативний. Лікування відклали до третього місяця вагідності. Проте я вирішила прервати вагідність зараз 10 тиждень, як це можливо зробити і чи це не вплине на моє здоров'я ще гірше? Наскільки серйозний мій діагноз? Чи потрібно лягати в лікарню перед абортом?
15 ноября 2010 года
Отвечает Челпан Елена Михайловна:
Уважаемая Алена! Если говорить о состоянии здоровья, беременность можно оставить. Лечением шейки матки займетесь после родов. Аборт на фоне папилломатоза не может благотворно воздействовать на Ваше здоровье. Ложиться в больницу перед абортом не нужно.
2010-01-15 14:00:40
Спрашивает Олена:
Добрий день. Мені 25 років, спочатку поставили діагноз гормональна ерозія, призначили лікування-свічки, потом при ретельному обстеженні(колькоскопія, цитологічне обстеження, біопсія) виявили дисплазію шийки матки 1 степеня. Призначили обробку "Солковагіном", але його зараз в продажі немає, чим його можна замінити. Я ще не родила
08 сентября 2010 года
Отвечает Ирха Лина Сергеевна:
Добрый день, солковагином не лечится дисплазия. Можно сделать диатермоэксцизию или криодеструкцию.
2012-11-30 10:18:13
Спрашивает ольга:
Доброго дня , шановний лікарю.
Звертаюсь до Вас для роз’яснення даної ситуації.
У жовтні 2012 р. 2 рази було взято фрагменти пластів багатошарового плоского епітелію шийки матки для дослідження.
1 результат : важка дисплазія, пара кератоз. Для виключення можливості плоско клітинного раку зробити повторну біопсію.
2 результат : повторна біопсія – в шийці матки залозисто – сосочкова ерозія.
Виходячи із розбіжностей результатів данні скельця були направленні на дослідження у Київ діагностично – консультативний центр на вул. Васильківську, 45.
Висновки дослідження Київського центру: у препаратах пласти багатошарового плоского епітелію без підлеглої строми з ознаками койлоцитарної атипії та проліферацією пара базальних клітин, що сягають на більшості ділянок нижньої 1/3, а в деяких від ½ до 2/3 товщі епітеліального пласту , що відповідає дисплазії помірного та важкого ступеня. Для верифікації діагнозу виконане імуногістохімічне дослідження, за результатами якого на більшому протязі спостерігається негативна реакція на р16ІNК 4а та позитивна реакція на кі-67 в клітинах базального та пара базального шарів; в одному дрібному пласті спостерігається позитивна реакція на маркер проліферації кі-67 на різних рівнях та слабка позитивна цитоплазматична реакція на р16INК4а в клітинах нижньої половини пласту.
Тобто є дисплазія легкого помірного та важкого ступенів. Ще додатково повідомляю що є папіломо вірус 16, 18 . (поротивірусні і протизапальні препарати приймаються)
Питання : Виходячи із висновків, який Ви бачите метод лікування. Нам у двох випадках радили «Конус». Хочу зауважити що донці 20 років і ще НЕ НАРОДЖУВАЛА.
Чи має негативний вплив дисплазія на вагітність , плід. І чи взагалі варто вагітніти. Адже під час вагітності не виняток, що дісплазія може перерости у ракові клітини.
Дякую. З повагою, Ольга м. Хмельницький
07 декабря 2012 года
Отвечает Пурпура Роксолана Йосиповна:
Врач акушер-гинеколог первой категории
Все ответы консультанта
Метод лікування я бачу той самий, що і інші лікарі – конізація шийки матки. Після оперативного втручання можна буде вагітніти, в противному випадку при вагітності дисплазія може перейти в рак. Раджу звернутися до нашого онкогінеколога, доцента кафедри медрадіології ЛДМУ Володько Наталі Антонівни, яка має великий досвід надання висококваліфікованої допомоги в аналогічних ситуаціях, донька молода і потрібно на найвищому рівні провести лікування. Ситуацію цілком можливо вирішити.
2011-11-11 09:00:06
Спрашивает Інна:
Доброго дня! По-перше хочу висловити подяку за змогу отримання on-line консультації. Ознайомилася з багатьма відповідями спеціалістів на Вашому форумі і впевнена, що вони дуже допомогли.
Тепер по моїй ситуації. Мені 26 років. Регулярно відвідую гінеколога раз в 6-12 місяців. Проблем ніколи не виникало, маю постійного партнера. При останніх кількох оглядах був встановлений діагноз "ерозія шийки матки", але лікарі в яких я оглядалась говорили, що вона не велика і лікування не обов'язкове. При останньому відвідуванні гінеколога, кілька тижнів тому, поставили діагноз: Тип ІІІа "Дисплазія проского епітелія слабка". При цьому результати цитології:
"Микрофлора умеренная. Слизь. Белковый и клеточный детрит.
лейкоциты - в умеренном кол-ве.
Эпителий поверхносный - скопления клеток, пролиферация клеток.
Эпителий промежуточный - скопрения клеток,пролиферация клеток.
Эпителий парабазальный - скопления клеток, реактивные и дистрофические изменения, пролиферация клеток, дискариоз ядер.
Эпителий цилиндрический - скопления клеток, реактивные и дегинеративные изменения, 1-3х ядерные клетки.
Эпителий метеплазированный - групы клеток, реактивные изменения, дискариоз ядер.
Методи лікування, які призначив лікар:
1. Здати аналізи на "ВПЧ 12т с генотипир., хламидиоз, ВТ 1, 2 т.".
2. При виявленні інфекцій - курс лікування.
3. на 5-9 день МЦ радіохвильове лікування.

Допоможіть, будь-ласка, розібритись в результатах цитологічного дослідження, а також відкоментуйте обрані методи лікування.
Завчасно, дуже вдячна за відповідь!

18 ноября 2011 года
Отвечает Клочко Эльвира Дмитриевна:
Все ответы консультанта
У вас начальная дисплазия. Чтобы не запускать - проведите всё по назначению вашего врача - я целиком согласна с его назначениями. Радиоволновая терапия - сегодня считается мировым стандартом лечения дисплазий.
2011-01-04 08:59:06
Спрашивает Тетяна:
Доброго дня.Мені 22 роки.Рік тому на узі в мене виявили кісту лівого придатка.На огляді у свого лікар ще плюс виявилась ерозія шийки матки.Здала я аналізи на виявлення інфекції,виявлено мікоплазма -слабопозитивний,пролактин дуже високий,і герпес.Лікар встановила такі три етапи лікування: 1)лікування інфекції(для чоловіка включно),я була у мамолога (в мене перед місячними груди набрякали),-це все пролактин.Тобто після того як аналіз на мікоплазму був негативний,я приймала ліки для зниження пролактину. 2) другим етапом було видалення кісти-16 січня 2010 в мені робили лапоратомію ендометріоїдної кісти на лівому яєчнику.Після операції я прийняла 3 уколи Декапепті-депо. 3) етап по результатам біопсії,в мене встановили дисплазія л.ст.взяли зішкриб цервікального канала-все добре .Після чого мені робили радіо-хвилі(я ще не народжувала).на 4-й день я ставила таблетки Колпосептин 7 днів,потім 10 днів метилурацил.через 1.5місяць лікар сказав прийти на колькоскопію. Питання в мене до Вас такі: 1)скажіть будь ласка,чи правильно я лікувалась?2)через скільки можна народжувати?3)в мене розтяжки на ногах вони з 14 років( зверху між ногами) чи це має якесь відношення до гінек.моїх захворювань(Щитовид.залоза на узі провіряла-все добре). ДЯКУЮ ГАРНО.ЧЕКАТИМУ ВІДПОВІДІ.
06 января 2011 года
Отвечает Сергиенко Алёна Николаевна:
Врач акушер-гинеколог второй категории
Все ответы консультанта
Добрый день, всё делали правильно и грамотно, беременеть можно через 1 месяц после радиоволнового лечения.

Популярные статьи на тему: дисплазія шийки матки лікування

Актуальні питання клінічної імунопатології
Читать дальше
Актуальні питання клінічної імунопатології

7-9 вересня під патронатом МОЗ України на базі Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького відбулася Всеукраїнська нарада обласних клінічних та лабораторних імунологів «Клінічна імунологія – сімейній медицині». Проведення...