Интеллан инструкция, аналоги и состав

Загальна характеристика:

основні фізико-хімічні властивості: cиропоподібна рідина коричневого кольору із специфічним запахом, кисло-солодким смаком і гіркуватим присмаком;

склад: 10 мл сиропу містять густі екстракти із гінкго дволопатевого - 50 мг; центели азіатської – 500 мг; херпестис моннієра - 50 мг; коріандру посівного - 150 мг; амомуму шиловидного - 150 мг; ембліки лікарської - 200 мг;

допоміжні речовини: сахароза, кислота лимонна безводна, гліцерин, метилпарабен, пропілпарабен, пропіленгліколь, ароматизатор апельсина солодкого, ароматизатор Тутті-Фрутті, вода очищена.

Форма випуску. Сироп.

Фарамакотерапевтична група. Засоби, що впливають на нервову систему.

Код АТС N07 XX110**.

Фармакологічні властивості. До складу препарату входять 6 фармакологічно активних трав, які містять амінокислоти, мікроелементи і біологічно активні алкалоїди і глікозиди. Опосередковано через глютамінову і аспарагінову кислоти і біологічно активні алкалоїди та глікозиди препарат діє як нейрогуморальний модифікатор трансмісії і має стимулюючий вплив на обмін речовин кори головного мозку, таким чином стимулюючи активність мозку і розвиток пам’яті. Він також покращує живлення нервових клітин і сприяє виведенню токсичних відходів обміну речовин (аміак), таким чином забезпечуючи оптимізацію активності структур мозку. Препарат покращує кровообіг у головному мозку, що проявляється зменшенням відчуття втоми. М’який нейростимулювальний ефект послаблює відчуття тривоги і допомагає при лікуванні підгострих депресивних станів.

Препарат покращує кровообіг у структурах мозку, нижніх кінцівках.

Мікроелементи (залізо, цинк тощо), які входять до складу препарату, впливають на перебіг біосинтетичних реакцій в організмі.

Кожному з рослинних компонентів препарату притаманні певні властивості:

Екстракт гінкго дволопатевого покращує капілярний кровообіг у кінцівках, внутрішніх органах, головному мозку, запобігає тромбоутворенню.

Центела азіатська: основним діючим елементом центели є оксид азоту, який покращує процеси запам’ятовування і відтворення вивченого, кровообіг і мікроциркуляцію, функції печінки та нирок, крім того центела має антиоксидантні властивості.

Херпестис моннієра: компоненти херпестис моннієра покращують пам’ять і увагу, опосередковують синтез ГАМК у нейронах мозу, що зумовлює їх протисудомну дію, знижують артеріальний тиск, мають заспокійливу, знеболювальну та антиоксидантну дію.

Коріандр посівний чинить антигіперглікемічну, антигіперліпідемічну, антиоксидантну, антипроліферативну, гіпотензивну та протисудомну дії.

Ембліка лікарська - джерело вітаміну С, стимулюючи мукоцити, зумовлює відхаркувальний ефект, має помірну антибактеріальну дію, покращує функції серцево-судинної системи (адреналінподібна дія).

Фармакокінетика. Не вивчалася.

Показання для застосування. Ослаблення пам’яті, хронічні стресові ситуації, нервове напруження і втома, порушення концентрації уваги та дезорієнтація, затримка розумового і фізичного розвитку у дітей, функціонально-розумова недостатність, запаморочення, порушення відчуття рівноваги, сплутаність свідомості, тривожний стан, депресія.

Спосіб застосування та дози. Препарат приймають внутрішньо після їжі.

Дорослим та дітям старше 10 років призначають по 2 чайні ложки (10 мл) сиропу 2 рази на добу. Дітям віком від 2 до 10 років - по 1 чайній ложці (5 мл) сиропу 2 рази на добу або за вказівкою лікаря. Тривалість курсу лікування залежить від перебігу захворювання та динаміки зворотного розвитку симптоматики.

Побічна дія. У деяких випадках можливі порушення сну при прийомі Інтеллану перед сном. Таким особам рекомендується приймати препарат як мінімум за 3 год перед сном.

Алергічні реакції.

Протипоказання. Підвищена чутливість до будь-якого компоненту препарату. Інтеллан протипоказаний також у першому триместрі вагітності та в період годування груддю.

Передозування. Випадки передозування невідомі.

Особливості застосування. Препарат містить сахарозу, на що повинні звернути увагу хворі на цукровий діабет, а також люди, що дотримуються низькокалорійної дієти.

Досвід застосування препарату у дітей віком до 2-х років невідомий.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Невідома.

Умови та термін зберігання. Зберігати в сухому, недоступному для дітей місці, при кімнатній температурі від +15º С до +25ºС. Термін придатності – 3 роки.

Не використовувати після терміну вказаному на упаковці.

Пользователей также интересует