Климапин ® инструкция, аналоги и состав

Загальна характеристика:

основні фізико-хімічні властивості: прозора рідина червоно-бурого кольору, з духмяним специфічним запахом;

склад: 100 мл настойки містять екстракту спиртового рідкого (1:10) із суміші: плодів глоду 3 г, супліддя хмелю 2 г, трави кропиви собачої 1,5 г, листя кропиви 1 г, листя шавлії 1,5 г, трави материнки 0,5 г, листя або трави беладонни 0,5 г;

допоміжні речовини: спирт етиловий 40 %.

Форма випуску. Настойка спиртова.

 

Фармакотерапевтична група. Інші снодійні та седативні препарати, включаючи комбінації. Код АТС N05С М50.

 

Фармакологічні властивості. Клімапін® має виражену седативну і гіпотензивну дію, імуностимулювальний та стресопротекторний ефект, м’яко стимулює функцію статевих залоз.

Препарат добре всмоктується в ШКТ. Терапевтичний ефект препарату починає виявлятися через 30 хвилин після прийому та досягає максимуму через 1–2 години. Позитивний ефект спостерігається після застосування препарату протягом 7–10 діб.

 

Показання для застосування. Гіпертензія (легка та помірна), збудливість, зниження потенції, клімактеричний синдром, порушення сну, а також як засіб, що поліпшує загальний стан людей похилого віку.

Спосіб застосування та дози. Препарат призначають внутрішньо, від 10–20 крапель до 1 чайної ложки, в невеликій кількості води, за 30 хвилин до їди, 3–4 рази на день. Курс лікування – 1 місяць. Через 10 днів курс лікування можна повторити. Перед застосуванням збовтувати.

Побічна дія. Не виявлена.

 

Протипоказання. Препарат протипоказаний при підвищеній чутливості до будь-якого з його компонентів, дітям віком до 12 років, жінкам у періоди вагітності та лактації.

Передозування. При застосуванні доз препарату, які перевищують рекомендовані, можлива сонливість.

Особливості застосування. Препарат не призначають водіям, пацієнтам, які працюють з механізмами та пристроями, що потребують підвищеної уваги та швидких рухових реакцій.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Препарат підсилює дію седативних і гіпотензивних засобів.

 

Умови та термін зберігання. Зберігати у недоступному для дітей, захищеному від світла місці, при температурі не вище +30 оС. Термін зберігання – 2 роки.