Джунгли инструкция, аналоги и состав

Загальна характеристика:

основні фізико-хімічні властивості: помаранчевого кольору з вкрапленнями таблетки без покриття у вигляді фігурок тварин;

склад препарату: 1 таблетка містить: вітамін А (у вигляді ретинолу ацетату 1250 МО та b-каротину 1250 МО); вітамін В1 (тіаміну мононітрат) 1,05 мг; вітамін В2 (рибофлавін) 1,2 мг; вітамін В3 (ніацин) 13,5 мг; вітамін В6 (піридоксину гідрохлорид) 1,05 мг; вітамін В12 (ціанокобаламін) 4,5 мкг; фолієва кислота 0,3 мг; вітамін С (аскорбінова кислота) 60 мг; вітамін D3 (холекальциферол) 400 МО; вітамін Е (a-токоферолу ацетат) 15 МО;

допоміжні речовини: цукор, кислота стеаринова, желатин, магнію стеарат, кальцію фосфат двохосновний, кремнію діоксид, ненасичені моно- та дигліцериди, добавка смакова, барвник FD&С Жовтий №6 лаковий, цукроза, крохмаль, суміш токоферолів, натрію аскорбат, кальцію ортофосфат, аскорбілпальмітат.

Форма випуску. Таблетки для жування.

 

Фармакотерапевтична група. Мультивітамінний комплекс. Код АТС А11ВА.

 

Фармакологічні властивості. Комбінований препарат, який містить 10 основних вітамінів.

Вітамін А бере участь у процесах кольоросприйняття, адаптації зору людини до темряви. Необхідний для нормальної регенерації тканин. Забезпечує високий рівень антиоксидантного та імунного захисту організму.

Вітамін В1 бере участь у регуляції вуглеводного обміну, забезпечує нормальну нервову провідність, сприяє прискоренню реакції і поліпшенню пам'яті.

Вітамін В2 - активний каталізатор процесів тканинного дихання і зорового сприйняття. Бере участь у кровотворенні, обміні вуглеводів і жирів. Перешкоджає розвитку дисбактеріозу кишечнику.

Вітамін В3 (ніацин). Бере участь у процесах тканинного дихання, жирового і вуглеводного обміну, у регуляції функцій головного мозку, серцево-судинної системи, органів травлення і системи крові.

Вітамін В6 бере участь в обміні білків, синтезі нейромедіаторів, кровотворенні.

Вітамін В12 бере участь у синтезі нуклеотидів, у процесах кровотворення і формуванні клітин нервових оболонок.

Фолієва кислота разом із вітаміном В12 бере участь у синтезі нуклеотидів, стимулює процеси кровотворення і регенерації тканин. Знижує вміст жиру в печінці.

Вітамін С активно бере участь у регуляції окисно-відновних процесів, в обміні вуглеводів, у синтезі стероїдних гормонів, катехоламінів, у зсіданні крові. Посилює синтез колагену, стимулює процеси регенерації, нормалізує проникність капілярів. Як ключовий компонент систем антиоксидантного та імунного захисту, підвищує адаптаційні здатності організму, посилює його опірність до інфекцій.

Вітамін D3 регулює обмін кальцію і фосфору в організмі, бере участь у побудові, мінералізації і регенерації кісткової тканини.

Вітамін Е - важлива ланка антиоксидантної системи організму. Бере участь у формуванні міжклітинної речовини, компонентів сполучної тканини і гладенької мускулатури.

Фармакокінетика препарату не може бути досліджена через сукупну дію його інгредієнтів.

 

Показання для застосування. Гіпо- та авітамінози; для посилення опірності організму дитини до застудних та інфекційних захворювань, для підвищення рівня імунітету, потенціалу антистресорного захисту.

 

Спосіб застосування та дози. Приймати під час їжі, ретельно пережовуючи. З лікувальною метою дітям від 3 до 6 років приймати по 1 таблетці 1 раз на день, дітям від 7 до 12 років – 2 таблетки на день, віком від 12 років приймати по 2 - 3 таблетки на день. Тим, хто проживає в регіонах із несприятливою екологічною ситуацією, рекомендується провести повторний курс з інтервалом в 1 - 3 місяці.

 

Побічна дія. При підвищеній індивідуальній чутливості можливе виникнення алергічних реакцій у вигляді шкірного висипу, свербежу.

 
Протипоказання. Підвищена індивідуальна чутливість до будь-якого з компонентів препарату (алергічні реакції).

Передозування. Може виявлятися розладом травлення (нудота, блювання та ін.).

 

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Посилює ефективність і знижує кількість побічних ефектів на фоні тривалої медикаментозної або променевої терапії.

 

Особливості застосування. Слід бути обережними при вживанні препарату хворими зі схильністю до алергічних реакцій на інші лікарські засоби або продукти харчування. Перед початком лікування порадьтеся з лікарем!

Дітям до трьох років бажано призначати інші лікарські форми вітамінних засобів.

Умови та термін зберігання. Зберігати в сухому місці, недоступному для дітей, при температурі 15-30°С. Термін придатності – 3 роки.