Фасоли обыкновенной плодов створки инструкция, аналоги и состав

Загальна характеристика:

міжнародна назва: Phaseolus vulgaris;

основні фізико-хімічні властивості: шматочки стулок, плодоніжок, судинних пучків, плівки білого, жовтувато-білого, світло-жовтого, жовтого кольору, зрідка з плямистістю або штрихуватістю бурого або фіолетового кольору різної форми. Запах слабкий. Смак з відчуттям слизистості;

склад: квасолі стулки плодів.

Форма випуску. Стулки плодів.

 

Фармакотерапевтична група. Антидіабетичні препарати. Код АТС А10Х Х.

 

Фармакологічні властивості. Стулки плодів квасолі містять бетаїн, аргінін, лізин, триптофан, тирозин, лейцин, аспарагін, холін, геміцелюлозу (45-50 %), макро- та мікро-елементи (кремній, мідь, кобальт, нікель). Препарат має сечогінну, гіпоглікемічну, судинорозширювальну дію, покращує обмін речовин в організмі.

 

Показання для застосування:

легкі форми цукрового діабету;

набряки, спричинені захворюваннями нирок;

подагра, порушення обміну речовин.

 

Спосіб застосування та дози. 5 г (1 столова ложка) стулок вміщують в емальований посуд, заливають 200 мл (1 склянка) кип’яченої води кімнатної температури, закривають кришкою і настоюють на киплячій водяній бані 15 хв. Охолоджують при кімнатній температурі 45 хв, проціджують, залишок віджимають до процідженого настою. Настій доводять кип’яченою водою до 200 мл. Дорослі приймають у теплому вигляді по 1/2 склянки 3 рази на день, за 20-30 хв до їди. Діти, старші 3 років, за рекомендацією лікаря, залежно від віку – від 1 десертної ложки до 1/3 склянки 3 рази на день, за 20-30 хв до їди. Перед вживанням настій рекомендується збовтувати.

Побічна дія. Не встановлена.

 

Протипоказання. Індивідуальна чутливість до речовин, що містяться в лікарському засобі.

 

Передозування. Не спостерігалося.

Особливості застосування. Приймають у теплому вигляді, за 20-30 хв до їди.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Не відома.

 

Умови та термін зберігання. Зберігати у сухому, захищеному від світла та недоступному для дітей місці. Приготований настій – у прохолодному місці, не більше 2 діб.

Термін придатності - 3 роки. Не застосовувати після закінчення терміну придатності, зазначеного на упаковці.