Ихтиоловая мазь 10% инструкция, аналоги и состав

Загальна характеристика:

основні фізико-хімічні властивості: мазь темно-бурого кольору із запахом іхтіолу;

склад: 1 г мазі містять 0,1 г іхтіолу;

допоміжна речовина: вазелін.

Форма випуску. Мазь.

Фармакотерапевтична група. Антисептичні та дезінфікуючі засоби.

Код АТС D08AX10**.

Фармакологічні властивості.

Фармакодинаміка. Фармакологічні властивості мазі іхтіолової зумовлені дією біологічно активних речовин іхтіолу. Мазь іхтіолова має антимікробну (бактерицидну та бактеріостатичну), протизапальну та місцевознеболювальну дію.

Фармакокінетика. При зовнішньому застосуванні іхтіолова мазь практично не абсорбується в системний кровотік і не проявляє резорбтивної дії.

Показання для застосування. Опіки, екзема, бешихове запалення, невралгія, артрити.

Спосіб застосування та дози. Мазь застосовують зовнішньо. Препарат наносять на уражену ділянку 2-3 рази на день відкритим або закритим (під пов´язкою) способом. Тривалість застосування зумовлена характером захворювання та ефективністю терапії.

Побічна дія. Можливі місцеві або генералізовані прояви алергічних реакцій.

Протипоказання. Підвищена чутливість до компонентів препарату.

 

Передозування. Повідомлень про випадки передозування не надходило.

 

Особливості застосування. Не можна допускати потрапляння мазі на слизові оболонки. Руки після нанесення мазі слід ретельно вимити для запобігання потраплянню залишків мазі в очі, ніс, рот.

Безпека та клінічна ефективність препарату при вагітності та в період годування груддю не вивчалась. Вплив препарату на здатність керувати транспортними засобами та іншими механізмами не описаний. Досвід застосування у дітей не описаний.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. При одночасному застосуванні з препаратами для зовнішнього застосування можуть утворюватися нові сполуки з непередбачуваним ефектом.

Умови та термін зберігання. Зберігати при температурі не вище + 25 °С; не допускається заморожування. Зберігати в недоступному для дітей місці.

Термін придатності – 5 років.