Горпилс инструкция, аналоги и состав

Загальна характеристика:

Горпілс зі смаком апельсину:

основні фізико-хімічні властивості: круглі льодяники зі скошеними краями оранжевого кольору з кислуватим смаком апельсину;

склад: амілметакрезолу – 0,60 мг, 2,4-дихлорбензилового спирту – 1,20 мг;

допоміжні речовини: сахароза, рідка глюкоза, лимонна кислота безводна, ментол, ментолова олія, анісова олія, барвник Сансет жовтий, смакова домішка апельсину.

Горпілс зі смаком лимону:

основні фізико-хімічні властивості: круглі льодяники зі скошеними краями жовтого кольору з кислуватим смаком лимону;

склад: амілметакрезолу – 0,60 мг, 2,4-дихлорбензилового спирту – 1,20 мг;

допоміжні речовини: сахароза, рідка глюкоза, лимонна кислота безводна, ментол, ментолова олія, анісова олія, барвник хіноліновий жовтий, смакова домішка олія лимону.

Горпілс зі смаком мед-лимону:

основні фізико-хімічні властивості: : круглі льодяники зі скошеними краями коричнево-жовтого кольору з кислуватим смаком меду-лимону;

склад: амілметакрезолу – 0,60 мг, 2,4-дихлорбензилового спирту – 1,20 мг;

допоміжні речовини: сахароза, рідка глюкоза, лимонна кислота безводна, ментол, ментолова олія, анісова олія, барвник хіноліновий жовтий, смакова домішка олія лимону та меду, мед.

Горпілс зі смаком ментолово-евкаліптовим:

основні фізико-хімічні властивості: круглі льодяники зі скошеними краями голубого кольору з кислуватим смаком метоло-евкаліптовим;

склад: амілметакрезолу – 0,60 мг, 2,4-дихлорбензилового спирту – 1,20 мг;

допоміжні речовини: сахароза, рідка глюкоза, лимонна кислота безводна, ментол, ментолова олія, анісова олія, барвник брильянтовий синій, смакова домішка олія евкаліпту та м’яти перечної.

Горпілс оригінальні:

основні фізико-хімічні властивості: круглі льодяники зі скошеними краями червоного кольору з кислуватим смаком полуниці;

склад: амілметакрезолу – 0,60 мг, 2,4-дихлорбензилового спирту – 1,20 мг;

допоміжні речовини: сахароза, рідка глюкоза, лимонна кислота безводна, ментол, ментолова олія, анісова олія, барвник червоний, смакова домішка полуниці.

Форма випуску. Льодяники для смоктання.

Фармакотерапевтична група. Антисептичний засіб. Код АТС R02А А20.

Фармакологічні властивості.

Фармакодинаміка. Антисептичний комбінований препарат для місцевого застосування у ЛОР-практиці і стоматології. Має протимікробну дію. Активний відносно широкого спектра грампозитивних і грамнегативних мікроорганізмів in vitro. Має також пом’якшувальну та деконгестивну дію на слизову оболонку порожнини рота. Амілметакрезол має протизапальну дію.

Показання для застосування. Для профілактики і лікування запальних захворювань глотки і ротової порожнини (фарингіти, катаральна ангіна, стоматити).

Спосіб застосування та дози. Дорослим та дітям старше 15 років рекомендовано кожні 2-3 години розсмоктувати по 1 льодянику, але не більше 8 льодяників на добу.

Побічна дія. Можливі реакції гіперчутливості до компонентів препарату.

Протипоказання. Підвищена чутливість до будь-якого з інгредієнтів препарату.

Передозування. Звичайно не загрожує здоров’ю людини, але може супроводжуватися відчуттям дискомфорту у шлунку.

Особливості застосування. При призначенні препарату пацієнтам, хворим на цукровий діабет, треба враховувати, що 1 льодяник містить 2,6 г цукру. Препарат не впливає на здатність керувати транспортом.

Безпека застосування препарату у період вагітності і годування груддю не встановлена, але його негативний вплив малоймовірний.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Лікарська взаємодія з препаратом

не описана.

Умови та термін зберігання. Зберігати у недоступному для дітей, захищеному від світла місці, при кімнатній температурі (15-25 С). Термін придатності – 3 роки.