Трава тысячелистника инструкция, аналоги и состав

Загальна характеристика:

міжнародна назва: achillea millefоlium.

основні фізико-хімічні властивості: шматочки кошиків, окремих квіток, листів, стебел різної форми містять алкалоїд ахілеїн, ефірну олію, до складу якої входить хамазулен, складні ефіри, камфору, туйон, борнеол, цинеол, глікозиди - апігенін і лютеолін, дубильні речовини, смоли, амінокислоти, органічні кислоти, каротин, вітамін К, аскорбінову кислоту, гіркі речовини;

склад: деревію трава.

Форма випуску. Трава.

Фармакотерапевтична група. Гемостатичні засоби рослинного походження.

Код АТС В02ВХ04.

Фармакологічні властивості. Деревію трава належить до засобів, які впливають на згортання крові. Препарати із трави деревію посилюють згортання крові, виявляють протизапальну, бактерицидну, антиалергічну дії, мають спазмолітичний ефект відносно гладких м`язів кишечнику, сечовивідних і жовчних шляхів.

Показання для застосування. Деревію траву застосовують як кровоспинний засіб та засіб, який покращує діяльність шлунково-кишкового тракту. Як кровозупинний засіб призначають при маткових кровотечах внаслідок розвитку фіброміом, запальних процесів.

Спосіб застосування та дози. 2 столові ложки деревію трави кладуть в емальований посуд, заливають склянкою (200 мл) окропу, закривають кришкою і витримують у киплячій воді (на водяній бані) 15 хв. Охолоджують до кімнатної температури, проціджують. Сировину, що залишилася, віджимають і доводять кип'яченою водою до початкового об'єму 200 мл. Приймають внутрішньо у теплому вигляді по 1/4 склянки 2-4 рази на день за 15-20 хв до їди з невеликою кількістю води.

Побічна дія. Не встановлена.

Протипоказання. Безпечність та ефективність застосування деревію трави у дітей не встановлені, тому не рекомендується без призначення лікаря застосовувати препарат дітям віком до 12 років.

Передозування. Не виявлені.

Взаємодія з лікарськими засобами. Якщо Ви приймаєте будь-які інші лікарські засоби, обов`язково повідомте про це лікарю!

Умови та термін зберігання. Зберігати у сухому, захищеному від світла, недоступному для дітей місці при кімнатній (15-25°С) температурі.

Термін придатності - 3 роки.