Трава фиалки инструкция, аналоги и состав

Загальна характеристика:

міжнародна назва: Viola Tricolor/Arvensis;

основні фізико-хімічні властивості: шматочки стебел (зеленого або світло-зеленого кольору) різної форми, що проходять крізь сито діаметром 7 мм. Запах слабкий. На смак солодкуваті з відчуттям слизуватості.

Склад: Фіалки трава.

Форма випуску. Трава.

Фармакотерапевтична група. Засіб, що діє на чуттєві нервові закінчення – відхаркувальний засіб. Код АТС R05CA26.

Фармакологічні властивості. Препарати із фіалки трави, що містять глікозиди, флавоноїди, вітамін С, сапоніни, каротиноїди, слизові та дубильні речовини, ефірна олія, у складі якої – метиловий ефір саліцилової кислоти та інші фізіологічно активні речовини, мають відхаркувальний, протизапальний, антимікробний, певний діуретичний і слабкий жовчогінний і спазмолітичний ефекти.

Показання для застосування. Застосовують як відхаркувальний засіб самостійно або в комплексній терапії захворювань верхніх дихальних шляхів.

Спосіб застосування та дози. 1 столову ложку трави кладуть в емальований посуд, заливають 200 мл (1 склянка) гарячої кип`яченої води, закривають кришкою і нагрівають у киплячій воді (на водяній бані) протягом 15 хвилин, охолоджують при кімнатній температурі 45 хвилин, проціджують. Сировину, що залишилася, віджимають. Об`єм одержаного настою доводять кип`яченою водою до початкового об`єму 200 мл. Приймають внутрішньо, теплим, по 1/3 –1/2 склянки 3-4 рази на день. Рекомендується 20-25-денний курс лікування, повторний курс слід проводити після 10-12-денної перерви (але не більше 4 курсів на рік).

Побічна дія. Тривалий прийом у великих дозах може призвести до розвитку проносу та блювання. Можливі алергічні реакції, зумовлені підвищеною індивідуальної чутливістю.

Протипоказання. Індивідуальна підвищена чутливість.

Передозування. Не виявлено.

Взаємодія з лікарськими засобами. Не встановлена.

Умови та термін зберігання. Зберігати у сухому, захищеному від світла, недоступному для дітей місці при кімнатній (15-25°С) температурі.

Термін зберігання - 3 роки.