Дисоль инструкция, аналоги и состав

Загальна характеристика:

основні фізико-хімічні властивості: прозорий безбарвний із слабко лужною реакцією сольовий водний розчин, осмолярність близько 250 мОсм/л;

склад: 100 мл розчину містять: натрію оцтовокислого 3-водного – 0,2 г, натрію хлориду - 0,6 г;

допоміжні речовини: вода для ін’єкцій.

Форма випуску. Розчин для інфузій.

Фармакотерапевтична група. Розчини для корекції порушень електролітного балансу. Електроліти. Код АТС В05В В01.

Фармакологічні властивості.

Фармакодинаміка. Виявляє дезінтоксикаційну дію, підвищує діурез, покращує реологічні властивості крові.

Фармакокінетика. Препарат недовго знаходиться в судинному руслі, швидко переходить в інтерстиціальний простір. Виводиться нирками, посилюючи діурез.

Показання для застосування. Засіб для корекції гіперкаліємії та її наслідків при дегідратації та інтоксикаціях організму, що виникають при різних захворюваннях (гостра дизентерія, харчова токсикоінфекція, холера Ель-Тор (Інаба) та ін.).

Спосіб застосування та дози. Вводять внутрішньовенно крапельно. Перед застосуванням розчин підігрівають до +36-380С. Вводять у кількостях, необхідних для відновлення об’єму рідини, втраченої з екскрементами, блювотними масами, сечею, потом. Баланс введеної та втраченої рідини визначається кожні 6 годин. Після усунення гіперкаліємії подальша водно-сольова терапія проводиться препаратами Трисоль, Ацесоль або Хлосоль.

Побічна дія. Не виявлена.

 

Протипоказання. Загроза розвитку набряку мозку і легень.

Передозування. Не виявлено.

 

Особливості застосування. Препарат застосовують під контролем лабораторних досліджень електролітного балансу. З обережністю вводять хворим з порушенням видільної функції нирок.

Досвіду застосування препарату у дітей та в період вагітності немає.

 

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Не вивчалась.

 

Умови та термін зберігання. Зберігати при кімнатній температурі. Заморожування препарату за умови зберігання герметичності пляшки не є протипоказанням до використання. Незмочуваність внутрішньої поверхні пляшки не є протипоказанням до застосування препарату. Термін придатності - 2 роки.