Надоксин инструкция, аналоги и состав

Загальна характеристика:

основні фізико-хімічні властивості: крем однорідний, білого або майже білого кольору;

склад: 1 г крему містить надифлоксацину 10 мг;

допоміжні речовини: вазелінове масло, цетостеариловий спирт, a-токоферол, пропіленгліколь, динатрію едетат, цетомакрогол 1000, натрію гідроксид, діетаноламін, вода очищена.

 

Форма випуску. Крем для зовнішнього застосування.

 

Фармакотерапевтична група. Місцеві препарати для лікування акне. Код АТС D10AF.

 

Фармакологічні властивості.

Фармакодинаміка. Антибактеріальний спектр надифлоксацину включає аеробні грампозитивні, грамнегативні та анаеробні бактерії, включаючи Propionibacterium acnes та Staphylococcus epidermidis. Дія препарату є бактерицидною.

Надифлоксацин інгібує фермент ДНК-гірази, який бере участь у синтезі та реплікації ДНК у бактерій, у такий спосіб пригнічуючи розмноження бактерій.

Фармакокінетика. Рівень всмоктування через шкіру низький. Після першого прийому концентрація в плазмі становить 1,7 нг/мл і набуває стійкого значення на 5-й день лікування і становить 4,1 нг/мл. Період напіввиведення 23,2 год. Виводиться переважно нирками.

Показання для застосування. Препарат показаний для лікування звичайних вугрів, фолікуліту, звичайного сикозу.

Спосіб застосування та дози. Надоксин крем слід наносити тонким шаром на уражені ділянки двічі на день. У випадку лікування вугрів крем слід наносити після умивання обличчя. Зазвичай термін лікування становить 7-10 днів. Але в окремих випадках з огляду на перебіг захворювання лікар може подовжити лікування.

Побічна дія. Можливі алергічні реакції. В окремих випадках можливо виникнення подразнення, свербіж, сухість або підвищення жирності шкіри в місці нанесення. Ці явища можуть виникнути протягом перших днів застосування, і минають при подальшому застосуванні препарату. Якщо побічні ефекти не минають протягом кількох днів або симптоми посилюються, препарат необхідно відмінити.

 

Протипоказання. Протипоказаний у разі відомої підвищеної чутливості до будь-яких компонентів лікарського засобу. Діти до 14 років. Немає даних щодо застосування препарату вагітним та жінкам, які годують груддю, тому їм не рекомендується призначати Надоксин.

 

Передозування. Немає даних щодо передозування препарату.

 

Особливості застосування. Крем застосовують тільки зовнішньо. При потраплянні в очі потрібно негайно промити їх проточною водою. Не допускати потрапляння на слизові оболонки.

Використання препарату має бути припинено, якщо протягом 5 днів не спостерігається бажаний терапевтичний ефект.

Як правило, перед початком використання препарату необхідно дослідити чутливість патогенної мікрофлори до надифлоксацину.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Взаємодія невідома.

 

Умови та термін зберігання. Зберігати у недоступному для дітей, захищеному від світла місці, при температурі не вище 25оС.

Термін зберігання 2 роки.