Климадинон® Уно инструкция, аналоги и состав

Загальна характеристика:

міжнародна назва: Cimicifuga Racemosa;

основні фізико-хімічні властивості: круглі, двоопуклі таблетки теракотового кольору, вкриті оболонкою, з рискою з одного боку;

склад: 1 таблетка містить 32,5 мг сухого екстракту кореневища циміцифуги (4,5 – 8,5:1), що складається з 20% (6,5 мг) сухого нативного екстракту, 58,5% лактози моногідрату, 19,5% целюлози і 2% ангідриду кремнію колоїдного, та відповідає 40 мг висушеної рослинної сировини.

Екстракційний розчинник: етанол 60%;

допоміжні речовини: целюлоза у порошку, кремнію ангідрид колоїдний, лактози моногідрат, магнію стеарат, крохмаль кукурудзяний, кальцію гідрофосфату дигідрат, натрію крохмальгліколят тип А, титану оксид Е 171, заліза оксид жовтий Е 172, заліза оксид червоний Е 172, макрогол 4000, гідроксипропілметилцелюлоза.

Форма випуску. Таблетки, вкриті оболонкою.

Фармакотерапевтична група. Статеві гормони та засоби, що впливають на статеву систему. Препарати циміцифуги. Код АТС G03X A03.

Фармакологічні властивості. Клімадинон® Уно має естрогеноподібний ефект, виявляє седативні властивості, також позитивно впливає на вегетативну нервову систему та психічний статус. Застосування препарату сприяє послабленню або повному зникненню симптомів недуги у преклімактеричний та клімактеричний періоди.

Показання для застосування. Вегетативно-судинні та психічні розлади в періоди пре- менопаузи, менопаузи і постменопаузи, такі як припливи, підвищена пітливість, порушення сну, нервозність, депресивний емоційний стан (клімактеричний синдром).

Спосіб застосування та дози. Якщо лікар не призначив інакше, препарат приймають по 1 таблетці один раз на день, по можливості в один і той же час (вранці або ввечері). Таблетки слід ковтати не розжовуючи і запивати достатньою кількістю рідини.

Препарат слід застосовувати не більше 3 місяців, питання про подальше лікування препаратом вирішується індивідуально.

 

Побічна дія. У поодиноких випадках можливий тимчасовий біль у шлунку, алергійні реакції на компоненти препарату.

 

Протипоказання. Підвищена індивідуальна чутливість до компонентів препарату. Естрогенозалежні пухлини.

Передозування. Випадки отруєння препаратом внаслідок його передозування невідомі, можливо посилення побічної дії - болю у шлунку, у такому випадку необхідно припинити застосування препарату.

 

Особливості застосування. Терапевтичний ефект настає поступово і виявляється приблизно через 2 тижні від початку прийому препарату.

Не слід використовувати препарат у періоди вагітності та годування груддю.

Препарат не впливає на здатність керувати автомобілем і працювати з механізмами.

При порушенні або поновленні менструацій, а також у випадку тривалих менструацій або інших скарг, що виникають під час лікування, необхідно переглянути тактику лікування.

Таблетки “Клімадинон® Уно” містять лактозу. У разі шлунково-кишкових розладів і діареї необхідно враховувати можливу непереносимість лактози. 1 драже містить 0,01 хлібної одиниці.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Негативні ефекти внаслідок взаємодії Клімадинону® Уно з іншими медикаментами невідомі.

Умови та термін зберігання. Зберігати в недоступному для дітей місці. Зберігати в сухому, захищеному від світла місці при температурі не вище 25ºС. Термін придатності - 2 роки. Не використовувати після закінчення терміну придатності, зазначеного на упаковці.