Липонорм инструкция, аналоги и состав

Загальна характеристика:

основні фізико-хімічні властивості: бежеві табсули розміром 22 мм з лінією розлому, вкриті прозорою оболонкою;

склад: 1 табсула містить сухих екстрактів із плодів гарцинії (Garcinia quaesita) 725 мг; плодів грейпфрута (Citrus x paradisi) 20 мг; насіння фенхелю звичайного (Foeniculum vulgare) 25 мг; плодів померанцю гіркого (Citrus aurantium) 400 мг; кореневищ елеутерококу колючого (Eleutherococcus senticosus) 25 мг; цілої рослини фукусу пухирчатого (Fucus vesiculosus) 2,5 мг ( що відповідає 0,5 мкг йоду); кореневищ імбиру аптечного (Zingiber officinale) 20 мг; плодів чорниці звичайної (Vaccinium myrtillus) 300 мг; листя гімнеми лісової (Gymnema Sylvestre) 125 мг; листя чаю китайського (Camellia sinensis) 30 мг; порошку насіння анісу звичайного (Pimpinella anisum) 50 мг; порошку плодів перцю червоного однолітнього (Capsicum annuum) 2,5 мг;

вітамінів, мікроелементів та амінокислот: тіаміну нітрату (вітамін В1) 15 мг; піридоксину гідрохлориду (вітамін В6) 12 мг; ціанокобаламіну (вітамін В12) 250 мкг; нікотинаміду 10 мг; рибофлавіну (вітамін В2) 15 мг; біотину (вітамін Н) 12,5 мкг; міді глюконату 307 мкг (що відповідає 40 мкг міді); фолієвої кислоти 75 мкг; калію йодиду 12,5 мкг (що відповідає 9,56 мкг йоду); заліза фумарату 3,8 мг (що відповідає 1,25 мг заліза); магнію оксиду важкого 41,45 мг (що відповідає 25 мг магнію); кальцію пантотенату 25 мг (що відповідає 22 мг пантотенової кислоти); холіну бітартрату 12 мг; цинково-амінокислотного хелату 5 мг (що відповідає 1 мг цинку); хрому піколінату 10 мкг (що відповідає 1,24 мкг хрому); хрому трихлориду 49 мкг (що відповідає 9,5 мкг хрому); кальцію фосфату 100 мг (що відповідає 40 мг кальцію); аланіну 25 мг; цистеїну 20 мг; глутаміну 30 мг; лізину 15 мг; тирозину 20 мг; хітозану 150 мг; аскорбінової кислоти (вітамін С) 40 мг;

допоміжні речовини: целюлоза мікрокристалічна, кроскармелоза-натрій, магнію стеарат, повідон, кремнію діоксид колоїдний безводний, гіпромелоза, макрогол 8000, віск карнаубський, тальк очищений.

 

Форма випуску. Табсули, вкриті оболонкою.

Фармакотерапевтична група. Засоби, що впливають на травну систему і метаболічні процеси. Код АТС А16А XI0**.

Фармакологічні властивості.

Фармакодинаміка. Препарат являє собою комбінацію амінокислот, мінералів, вітамінів і трав. Ці інгредієнти сприяють зниженню ваги шляхом пригнічення апетиту за умови контролю калорійності їжі. Покращує розподіл і асиміляцію жирів у травній системі. Допомагає забезпечувати нормальну роботу шлунково-кишкового тракту. Нормалізує обмін речовин. Сприяє підтриманню та покращанню загального самопочуття.

Гарцинія (еквівалентна оксилимонній кислоті) призводить до зниження апетиту і, як наслідок - до зниження кількості їжі, що вживається. Оксилимонна кислота пригнічує фермент, який бере участь у синтезі жирів і холестерину. Полегшує зниження маси тіла в осіб, які страждають на ожиріння, пригнічує вироблення ендогенного холестерину в печінці.

Грейпфрут поліпшує травлення завдяки підвищеному виділенню травних ферментів,

сприяє зниженню тучності і зменшенню вмісту холестерину.

Фенхель покращує функцію печінки, селезінки і нирок, знижує потребу у простих цукрах і

сприяє покращанню травлення.

Померанець гіркий стимулює травлення, усуває метеоризм, є імуностимулятором.

Елеутерокок підвищує витривалість, покращує надходження кисню до тканин і органів, знижує підвищений вміст цукрів у крові і має антиоксидантні властивості.

Фукус пухирчатий усуває ожиріння, стимулює роботу щитовидної залози, сприяє знищенню кишечних паразитів.

Імбир знижує вміст тригліцеридів, має антиоксидантні властивості, сприяє зниженню маси тіла в осіб, що страждають на ожиріння, завдяки прискоренню основного обміну.

Чорниця має антиоксидантні властивості, сприяє запобіганню ретинопатії при діабеті і

вважається, що допомагає при глікемії.

Гімнемні кислоти знижують вміст цукрів у крові, сприяють запобіганню ожиріння

шляхом зниження апетиту і потреби у вуглеводах.

Чай китайський сприяє зниженню маси тіла в осіб, які страждають на ожиріння, зменшу всмоктування харчових жирів завдяки блокуванню виділення травних ферментів, і сприяє зниженню апетиту, зниженню вмісту цукру в крові і є антиоксидантом.

Аніс є засобом для очищення кишечнику, знімає деякі побічні ефекти, пов’язані з менопаузою.

Перець червоний сприяє збільшенню швидкості зниження маси тіла завдяки тому, що капсаїцин прискорює загальний обмін, стимулюючи процес виділення тепла і ліполіз.

Тіамін (вітамін В1) підвищує життєвий тонус, відіграє значну роль у виділенні енергії, покращує кровообіг і є міцним антиоксидантом.

Піридоксину гідрохлорид (вітамін В6) покращує засвоєння глюкози організмом. Сприяє усуванню неспокою і депресії та поліпшує довготривалу пам’ять.

Ціанокобаламін (вітамін В12) покращує вуглеводний обмін, обмін харчових жирів і сприяє запобіганню ожиріння печінки.

Нікотинамід стабілізує вміст цукру в крові при діабеті ІІ типу, має потужний антиоксидантний вплив на мозок.

Рибофлавін (вітамін В2) покращує утворення червоних тілець, відіграє значну роль в утворенні антитіл, знижує втомлюваність.

Біотин має велике значення для росту клітин, регулює вміст цукру в крові, покращує функцію печінки.

Міді глюконат сприяє запобіганню тромбоутворенню в крові і бере участь у виробленні

червоних кров’яних тілець, стимулює центральну нервову систему.

Фолієва кислота допомагає при анемії, порушеннях менструального циклу, внаслідок

нестачі фолієвої кислоти може виникнути стрес і втома.

Калію йодид посилює перетворення жиру в енергію і прискорює основний обмін

шляхом стимуляції вироблення гормонів щитовидної залози, сприяє зниженню маси тіла у

разі, коли ожиріння спричинено гіпотиреозом.

Заліза фумарат необхідний для насичення киснем тканин.

Магнію оксид полегшує перетворення ендогенної глюкози в енергію, знімає втомлюваність, активує ферменти, які беруть участь в обміні харчових білків, сприяє зниженню маси тіла в осіб, які страждають на ожиріння.

Кальцію пантотенат полегшує зниження маси тіла в осіб, котрі страждають на ожиріння (завдяки процесу виділення тепла, бета-оксидації і перистальтики).

Холіну бітартрат сприяє запобіганню накопичення харчових жирів у печінці, зменшенню ожиріння і підсилює функцію печінки.

Хелат цинкової амінокислоти захищає печінку від шкідливого впливу токсинів, покращує

функцію щитовидної залози і зменшує запальні процеси.

Хром регулює рівень цукру в крові, поліпшує кровообіг і регулює тиск крові, сприяє запобіганню ожиріння завдяки більш ефективному використанню глюкози організмом.

Кальцію фосфат сприяє полегшенню болю у спині, урегулюванню менструального циклу,

передменструального напруження і нервовості, а також сприяє запобіганню остеопорозу.

Нестача кальцію може спричинити роздратованість, м’язові судоми і серцебиття.

Аланін сприяє зниженню маси тіла в осіб, які страждають на ожиріння, стимулює імунну систему і відіграє значну роль у правильному функціонуванні надниркової залози.

Цистеїн - потужний антиоксидант, посилює функцію щитовидної залози, сприяє зниженню

маси тіла в осіб, котрі страждають на ожиріння, оскільки збільшує використання тваринного жиру як джерела енергії.

Глутамін сприяє запобіганню анемії, покращує загальний стан і функціонування травної системи, відіграє значну роль у роботі нирок, знижує апетит і масу тіла в осіб, які страждають на ожиріння.

Лізин стимулює вироблення антитіл і сприяє запобіганню остеопорозу завдяки

посиленому засвоєнню кальцію, знижує підвищений рівень тригліцериду у сироватці

крові і підтримує баланс азоту в організмі.

Тирозин зменшує втомленість, стимулює зниження маси тіла в осіб, які страждають на ожиріння, спричинене гіпотиреозом, оскільки він підсилює функцію щитовидної залози. Підвищує увагу, покращує концентрацію, пам’ять і пригнічує апетит.

Хітозан допомагає засвоєнню харчових жирів на 44% більше, ніж інших харчових волокон, знижує всмоктування харчових жирів на 26% у тонкому кишечнику. В кишечнику хітозан утворює гель, який зв’язує харчові жири в об’ємі, у 5 разів більше, ніж його власна маса тіла, після того як харчові жири, пов’язані хітозаном, перестають брати участь в обміні речовин в організмі і видаляються з нього. Сприяє зниженню кров’яного тиску в осіб, які страждають гіпертензією і знижує рівень тригліцериду.

Кислота аскорбінова має антиоксидантні властивості, знімає і запобігає втомленості і

прискорює зниження маси тіла в осіб, які страждають на ожиріння.

Фармакокінетика. Препарат комбінований, тому його дія є совокупною дією його компонентів.

Показання для застосування. Призначений для зниження маси тіла шляхом пригнічення апетиту, нормалізації обміну речовин.

 

Спосіб застосування та дози. Приймати внутрішньо дорослим та дітям старше 15 років по 2 табсули 2 рази на добу, за 30 хв до сніданку та до обіду. Добова доза - 4 табсули.

Мінімальний курс лікування становить 6 тижнів. Для досягнення більшого результату курс лікування можна продовжити до 3 місяців (залежно від початкової маси тіла).

 

Побічна дія. Поки що невідома.

Протипоказання. Людям, які страждають алергією на морепродукти, рекомендується уникати приймання цього препарату, оскільки він містить інгредієнти, одержані із морепродуктів.

Підвищена чутливість до компонентів препарату. Хворі з порушенням функції нирок та печінки; ослаблені пацієнти. Вагітність, період лактації. Діти до 15 років.

Передозування. Не виявлено.

 

Особливості застосування. При прийманні препарату не виникає звикання.

 

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Оскільки препарат містить грейпфрут, він може взаємодіяти з деякими препаратами. Не можна приймати препарат з лікарськими засобами, що підвищують метаболізм у печінці.

Умови та термін зберігання. Зберігати у недоступному для дітей місці при кімнатній температурі (15 - 25°С). Термін придатності - 3 роки.