Сбор лечебно-профилактический №3 инструкция, аналоги и состав

Загальна характеристика:

основні фізико-хімічні властивості: суміш шматочків різної форми сірувато-зеленого кольору, з буровато-червонуватим, помаранчовими, жовтими, білими включеннями, які проходять через сито з отворами діаметром 5 мм. Запах слабкий, ароматний. Смак солодкувато-кислуватого, злегка в’яжучий;

 склад: ромашки квітки - 10 %, нагідок квітки - 10 %, шипшини плоди - 10 %, глоду плоди - 10 %, звіробою трава - 10 %, деревію трава - 10 %, споришу трава - 40 %.

Форма випуску. Збір.

 

Фармакотерапевтична група. Засоби, які застосовуються в урології. Код АТС G04В Х50**.

 

Фармакологічні властивості. Фармакодинаміка. Збір лікувально-профілактичний № 3 має виражені протизапальні та протимікробні властивості, м’яко стимулює процеси сечоутворення та сечовиділення, нормалізує функцію сечового міхура та органів жіночої статевої сфери.

 

Показання для застосування. Профілактика та лікування гострих та хронічних запальних захворювань нирок, сечового міхура та функціональних розладів жіночої статевої сфери.

 

Спосіб застосування та дози. 10 г (1 столову ложку) суміші вміщують в емальований посуд, заливають 200 мл (1 склянка) перевареної води кімнатної температури, закривають кришкою і настоюють на киплячій водяній бані 15 хв. Охолоджують повністю при кімнатній температурі, проціджують, залишок віджимають до процідженого настою. Настій доводять перевареною водою до 200 мл. Дорослі та діти старше 12 років приймають настій у теплому вигляді по 1/2-1/3 склянки 3 рази на день за 30 хвилин до їди. Діти віком 2 - 4 років приймають по 1 чайній ложці, а 4-8 років – по 2 чайні ложки, 8 – 12 - по 1 десертній ложці 3 рази на день за 30 хвилин до їди. Перед вживанням настій рекомендується збовтувати.

Курс лікування гострих захворювань – 3 тижні, курс лікування хронічних захворювань – до 6 тижнів. При необхідності курс можна повторити після місячної перерви.

 

Побічна дія. Алергічні реакції (висипання).

 

Протипоказання. Індивідуальна чутливість до речовин, які входять до складу лікарського засобу, дитячий вік до 2 років.

Передозування. Не описано.

 

Особливості застосування. Приймають у теплому вигляді за 30 хв. до їди.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Не вивчалась.

Умови та термін зберігання. Зберігати в сухому, захищеному від світла та недоступному для дітей місці при температурі не вище 25 0С . Приготований настій – у холодильнику (2 – 8˚С), не більше 2 діб.

Термін придатності – 2 роки.