Липовый цвет инструкция, аналоги и состав

Загальна характеристика:

основні фізико-хімічні властивості: порошкоподібна маса із шматочків різної форми сірувато-зеленого кольору з включеннями різних відтінків жовто-гарячого кольору; запах слабкий, духм’яний;

склад: квітки липи.

 

Форма випуску. Чай.

 

Фармакотерапевтична група. Препарати, що застосовуються при кашлі та застудних захворюваннях. Код АТС R05X.

 

Фармакологічні властивості. Фіточай Липовий цвіт має потогінну і протизапальну дію. Застосування фіточаю Липовий цвіт при застудних і гострих респіраторних захворюваннях, що супроводжуються пропасницею, катаральними явищами і нездужанням, сприяє зниженню температури тіла і поліпшенню загального самопочуття.

Виявляє місцевий протизапальний ефект. Поліпшує функції серцево-судинної системи, підвищує резистентність організму і стійкість до інфекцій.

 

Показання для застосування. Пропасні стани і катаральні явища при гострих респіраторних захворюваннях, грипі, гострих вірусних інфекціях, а також з метою профілактики застудних захворювань при переохолодженні організму.

Застосовують також для профілактики та оптимізації лікування запальних захворювань порожнини рота та органів дихання.

 

Спосіб застосування та дози. 1 фільтр-пакетик заварити 1 склянкою (200 мл) окропу, настоювати протягом 10 хв. Пити гарячим по 3 - 4 склянки на добу. Дітям старше 7 років 1 фільтр-пакетик заварити 1 склянкою (200 мл) окропу, настоювати протягом 10 хв., потім розвести кип’яченою водою 1:1. Пити гарячим по 2 склянки на добу.

Побічна дія. Не встановлена.

 

Протипоказання. Підвищена чутливість до квіток липи. Вагітність та лактація. Діти до 7 років.

 

Передозування. При дотриманні рекомендованих доз передозування не спостерігається.

Особливості застосування. Не перевищувати рекомендованих доз.

Не впливає на здатність керування автотранспортом та іншими механізмами, що потребує підвищеної концентрації уваги.

 

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Не встановлена.

 

Умови та термін зберігання. Зберігати у недоступному для дітей, сухому, захищеному від світла місці. Термін придатності – 2 роки.