Неовастат инструкция, аналоги и состав

Загальна характеристика:

основні фізико-хімічні властивості: напівпрозора рідина; безбарвна, ледь рожева або ледь жовта; з легким запахом риби. Припускається вміст невеликої кількості часток у суспензії;

склад: 10 мл розчину містять екстракту хряща акули, у перерахуванні на суху речовину 0,1 г.

допоміжні речовини: вода очищена.

 

Форма випуску. Розчин для перорального застосування.

 

Фармакотерапевтична група. Різні лікарські засоби. Код АТС V03A.

 

Фармакологічні властивості.

Фармакодинаміка. Неовастат є натуральним лікарським засобом, який пригнічує ріст судин у патологічних зонах. Дія препарату визначається анти-ангіогенними та іншими регуляторними факторами природного походження, які містяться в ньому.

Показано, що Неовастат:

- блокує процес проростання судин в пухлини, інгібуючи активність специфічного ендотеліального фактора росту (VEGF);

- знижує здатність пухлинних клітин до метастизування, пригнічуючи активність їх ферментів – матриксних металопротеїназ (ММР-2);

- індукує апоптоз (фізіологічну загибель) судинних клітин в пухлини, що призводить до порушення обміну і до апоптозу злоякісних клітин.

Фармакокінетика. Не досліджена.

Показання для застосування. Неовастат застосовується у комплексній терапії злоякісних новоутворень різного генезу (рак нирки, недрібноклітинний рак легень, рак молочної залози, рак передміхурової залози, множинна мієлома) та інших ангіозалежних захворювань.

Неовастат не перешкоджає дії інших лікарських засобів і може застосовуватися разом з різними видами хіміотерапії і радіотерапії.

Оскільки Неовастат нетоксичний і приймається перорально, його можна вживати як для лікування гострої фази захворювань, так і з профілактичною метою для попередження рецидивів і метастазів.

 

Спосіб застосування та дози. Добова доза: від 30 мл до 240 мл на день, за рекомендацією лікаря. Дозування залежить від тяжкості стану і від ступеня вираженості ангіогенного дисбалансу.

Препарат нетоксичний, тому може використовуватися у тривалих курсах терапії.

Застосовувати натще за 30 хв до або через 2 години після приймання їжі.

Розморозити вміст флакона при кімнатній температурі. Флакон струсити, відкупорити і повністю випити його вміст.

Побічна дія. Специфічних побічних ефектів не виявляє.

 

Протипоказання. Індивідуальна непереносимість або алергія до риби або до морепродуктів. Вагітність і лактація. Безпосередньо перед і протягом 2-х тижнів після хірурічної операції. Протягом півроку після інфаркту або інсульту. Діти до 12 років.

Передозування. Не виявлено.

 

Особливості застосування. Препарат переноситься добре.

Немає обмежень для водіїв та операторів у роботі з точними механізмами.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Негативних реакцій не виявлено.

 

Умови та термін зберігання. Зберігати у замороженому вигляді, при температурі від -10°С до -30°С, у недоступному для дітей місці.

Термін придатності - 3 роки.

Не використовувати флакони з порушеною герметизацією!