Доппельгерц актив ревмагут инструкция, аналоги и состав

Загальна характеристика:

основні фізико-хімічні властивості: білі, довгастої форми таблетки, з гладкою поверхнею і плівковим покриттям, з розподілювальною рискою з обох боків;

склад: 1 таблетка, вкрита плівковою оболонкою, містить сухого екстракту кореня гарпагофітуму (Harpagophyti radix) (1,5-2,5 : 1) 600 мг;

допоміжні речовини: целюлоза порошкоподібна, целюлоза мікрокристалічна, гіпромелоза, лактози моногідрат, сахароза, натрій крохмаль гліколят (тип A), кремнію діоксид колоїдний безводний, магнію стеарат, титану діоксид Е171, кислота стеаринова.

Форма випуску. Таблетки, вкриті плівковою оболонкою.

Фармакотерапевтична група. Засоби, що застосовуються при патології опорно-рухового апарату. Код АТС М09А X.

Фармакологічні властивості.

Препарат рослинного походження. Має легкий протизапальний і аналгетичний ефект. Дія препарату зумовлена результатом сукупної дії компонентів, що містяться в активній речовині: гірких іридоїдів і іридоїдних глікозидів, в основному гарпагозиду, гарпагіду, прокумбіну, тритерпенів, ефірної олії, гарпагохінону, флавоноїдів, фенолових глікозидів і ін. У численних дослідженнях визначено, що дія комплексного екстракту більш ефективна, ніж дія окремих компонентів. Вважається, що основну роль відіграють гарпагозиди, хоча з повною визначеністю віднести зазначені ефекти препарату до дії будь-якої відомої складової в даний час не представляється можливим.

Протизапальний ефект спостерігався, зокрема, у дослідженнях на тваринах при моделюванні підгострого процесу. У той же час при гострому процесі неодноразово отримували негативні результати.

Показання для застосування.

Препарат показаний для симптоматичного лікування больового синдрому легкої і середньої тяжкості при захворюваннях суглобів, а також для лікування дегенеративних захворювань опорно-рухового апарату (напр., артрозів, болів у попереку) у складі комплексної терапії.

Спосіб застосування та дози.

Дорослим і дітям старше 12 років препарат призначають внутрішньо, по 1 таблетці, 2 рази на день, що відповідає 1200 мг сухого екстракту кореня гарпагофітуму (Harpagophyti radix) на добу. Таблетки ковтають цілими, після їди, запиваючи невеликою кількістю рідини.

Лікування дегенеративних захворювань продовжується, як правило, тривалий час, щонайменше 2-3 місяці.

Побічна дія.

Загалом препарат переноситься добре. У поодиноких випадках можуть мати місце легкі шлунково-кишкові розлади, а також шкірні алергічні реакції (почервоніння, свербіж).

Протипоказання.

Доппельгерц® актив Ревмагут не слід застосовувати при відомій підвищеній чутливості до будь-якого компонента препарату.

Препарат не призначений для лікування дітей до 12 років, оскільки клінічний досвід застосування в даній віковій групі недостатній.

Не застосовувати Доппельгерц® актив Ревмагут при лікуванні пацієнтів з виразкою шлунка або дванадцятипалої кишки.

Передозування.

Не повідомлялося.

Особливості застосування.

Застосування при вагітності і під час лактації

Клінічні дані щодо безпеки застосування Доппельгерц® актив Ревмагуту під час вагітності і годування груддю недостатні. Тому призначати препарат у ці періоди не рекомендується.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами.

Дотепер не відома.

Умови та термін зберігання.

Зберігати при температурі не вище 25 °С, у недоступному для дітей місці.

Термін придатності – 5 років.

Не застосовувати препарат після закінчення зазначеного на упаковці терміну придатності.