Фурацилина раствор инструкция, аналоги и состав

Загальна характеристика:

міжнародна назва: nitrofural;

основні фізико-хімічні властивості: прозора рідина жовтого кольору, із запахом спирту;

склад: 10 мл розчину містить фурациліну (нітрофуралу) 0,0066 г;

допоміжна речовина: спирт етиловий 70%.

 

Форма випуску. Розчин для зовнішнього застосування, спиртовий.

 

Фармакотерапевтична група. Фурацилін є антисептичний та дезинфікуючий засіб. Похідні нітрофурану. Код АТС D08A F01.

 

Фармакологічні властивості. Фурацилін є антибактеріальним засобом. Порушує утворення ацетил-КоА з піровиноградної кислоти, тобто обмін енергії і синтетичні процеси в мікробній клітині. Пригнічує ріст і розмноження стафілококів, стрептококів, дизентерійної палички, кишкової палички, сальмонели паратифу, збудника газової гангрени та інших грампозитивних та грамнегативних бактерій.

 

Показання для застосування. Застосовують при хронічних гнійних отитах та при фурункулах зовнішнього слухового проходу.

Спосіб застосування та дози. Застосовують зовнішньо. Наносять по 8 –10 крапель на ватний тампон або турунду та вводять у зовнішній слуховий прохід 2 рази на день.

 

Побічна дія. При зовнішньому використанні препарат звичайно добре переноситься. В окремих випадках можливі дерматити, що потребують тимчасової перерви у лікуванні або припинення застосування препарату.

 

Протипоказання. Підвищена індивідуальна чутливість (ідіосинкразія). Застосування протипоказане особам з алергічними дерматозами.

 

Передозування. При застосуванні великих доз препарату можливе посилення проявів описаної побічної дії. У таких випадках прийом препарату припиняють.

Особливості застосування. Препарат призначений лише для зовнішнього застосування. В періоди вагітності, лактації та у дітей до 12 років доцільність застосування препарату вирішується індивідуально. Вплив на здатність керувати транспортними засобами та складними механізмами не спостерігався.

 

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. На даний час взаємодія фурациліну розчину для зовнішнього застосування з іншими лікарськими препаратами не виявлена.

 

Умови та термін зберігання. Зберігати в захищеному від світла місці при температурі від 8 °С до 15 °С.

Зберігати в недоступному для дітей місці.

Термін придатності – 2 роки.