Климактоплан инструкция, аналоги и состав

Загальна характеристика:

основні фізико-хімічні властивості: сірі (до світло-сірих), іноді злегка плямисті двоплоскісні таблетки зі скошеним краєм, без особливого запаху;

склад: 1 таблетка містить: Cimicifuga D2 25 мг, Sepia D2 25 мг, Lachesis D5 25 мг,

Ignatia D3 25 мг, Sanguinaria D2 25 мг;

допоміжні речовини: лактози моногідрат, тальк, магнію стеарат, крохмаль пшеничний.

 

Форма випуску. Таблетки.

 

Фармакотерапевтична група. Гомеопатичний лікарський засіб.

 

Фармакологічні властивості. Клімактоплан містить п’ять інгредієнтів, кожний з яких справляє дію на жіночий організм, особливо в клімактеричний період. Усі інгредієнти діють переважно в до-, між- та початковий післяменструальний період з різними точками прикладення на численні симптоми соматичного і психічного характеру, що можуть спостерігатись у цей час. При цьому Cimicifuga діє на гіпоталамус, впливаючи на припливи жару, стани нервового збудження та депресії. Sepia регулює спільні функції гормонів кори надниркових залоз, статевих органів і гіпофіза. Sepia, як і Ignatia, передусім діє на психіку, однак вона впливає також на напади пітливості, припливи жару, головні болі та стан знемоги. Sanguinaria є особливо ефективною при припливах жару, що супроводжуються минучим рум’янцем і прискореним серцебиттям, а також при головному болі типу мігрені. Lachesis справляє позитивну дію передусім на вазомоторні порушення та нервові розлади, наприклад усуває відчуття незручності, а також допомагає при безсонні, спричиненому відчуттям внутрішнього неспокою. Отже, Клімактоплан завдяки поєднанню специфічних інгредієнтів, що містяться в ньому, є лікарським засобом, створеним для лікування багатокомпонентного комплексу типових для клімактеричного періоду станів. Клімактоплан добре переноситься, тому його можна приймати протягом тривалого часу.

 

Показання для застосування. Клімактеричний синдром (припливи жару, посилене потовиділення, відчуття серцебиття, запаморочення, свербіж, нервове напруження, порушення сну і депресивні стани).

 

Спосіб застосування та дози. Призначають по 1-2 таблетки 3 рази на день.

Таблетки приймати за півгодини до їди або півгодини після їди, повільно розсмоктуючи в ротовій порожнині.

Клімактоплан добре переноситься, тому його можна застосовувати протягом тривалого часу.

 

Побічна дія. Дотепер не відома.

 

Протипоказання. Підвищена чутливість до компонентів препарату.

 

Передозування. Шкідлива дія підвищених доз не відома.

Особливості застосування. При застосуванні гомеопатичних лікарських засобів можливо тимчасове первинне погіршення. У цьому випадку слід знизити частоту і дозування препарату і після регресії небажаних симптомів відновити застосування препарату відповідно до інструкції. У разі вираженого первинного погіршення, що супроводжується поганою переносимістю препарату, слід припинити його застосування.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Дотепер не відома.

 

Умови та термін зберігання. Зберігати при кімнатній температурі (15-25 ºC) в сухому, недоступному для дітей місці.

Термін придатності - 5 років.

Не застосовувати після закінчення зазначеного на упаковці терміну придатності.