Глюгицир инструкция, аналоги и состав

Загальна характеристика:

основні фізико-хімічні властивості: прозора, безбарвна або трохи жовтувата рідина без запаху;

склад:

100 мл розчину містять натрію гідроцитрату (двозаміщеного) 2 г, глюкози безводної 3 г;

допоміжні речовини: вода для ін’єкцій.

 

Форма випуску. Розчин.

 

Фармакотерапевтична група. Допоміжні засоби для гемотрансфузій. Код АТС V07A C.

 

Фармакологічні властивості.

Фармакодинаміка. До складу гемоконсерванту входить натрію гідроцитрат, який запобігає згортанню крові, зв’язуючи кальцій, тим самим блокує декілька кальційзалежних етапів системи згортання крові. Глюкоза – це основний метаболіт, який використовується еритроцитами для підтримання утворення АТФ у процесі гліколізу.

 

Показання для застосування. Для консервування донорської або аутологічної крові.

 

Спосіб застосування та дози. Донорську або аутологічну кров збирають у необхідній кількості у полімерний контейнер, в якому знаходиться розчин гемоконсерванта “Глюгіцир”. Під час забору кров ретельно змішується з гемоконсервантом. Доза гемоконсерванта “Глюгіцир” становить 25 мл на 100 мл цільної людської крові. У контейнері ємністю 500 мл кількість гемоконсерванта становить 100 мл.

 

Побічна дія. Не вивчалась.

 

Протипоказання. Відсутні.

 

Передозування. Не можливе.

 

Особливості застосування. Застосування препарату не впливає на фізико-хімічні та біологічні властивості крові. Донорська або аутологічна еритроцитарна маса, законсервована за допомогою гемоконсерванта “Глюгіцир” може зберігатись при температурі від 2 до 6 ºС протягом 21 дня.

 

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Не вивчалась.

 

Умови та термін зберігання. У сухому, захищеному від світла та агресивних середовищ місці, при температурі від 5 до 20 ºС.

Допускається заморожування розчину при транспортуванні. Після транспортування в умовах від’ємних температур контейнери у транспортній тарі повинні бути витримані у нормальних кліматичних умовах не менше 24 годин.

Помутніння вмісту контейнера полімерного та наявність вологи у пакеті з контейнером за умови його герметичності, не є протипоказанням до використання препарату.

Термін зберігання. 2 роки.