Климакт-Хель инструкция, аналоги и состав

Загальна характеристика:

основні фізико-хімічні властивості: таблетки плоскоциліндричні, з фаскою, від білого до світло-оранжевого кольору, зустрічаються темні або оранжеві вкраплення, практично без запаху;

склад: 1 таблетка містить: Sanguinaria canadensis D3 – 30 мг, Sepia officinalis D4 – 30 мг, Sulfur D4 – 30 мг, Strychnos ignatii D4 – 30 мг, Simarouba cedron D4 – 30 мг, Stannum metallicum D12 – 60 мг, Lachesis mutus D12 – 90 мг;

допоміжні речовини: магнію стеарат, лактоза.

Форма випуску. Таблетки під’язикові.

Фармакотерапевтична група. Комплексний гомеопатичний препарат.

Фармакологічні властивості. Фармакодинаміка. Препарат має гормонорегулюючу, заспокійливу, спазмолітичну та знеболюючу дію.

Дія препарату базується на активації захисних сил організму і нормалізації порушених функцій за рахунок речовин рослинного, мінерального та тваринного походження, які входять до складу препарату.

Фармакокінетика. Не вивчалась.

Показання для застосування. Порушення, що пов’язані з клімактеричним періодом (припливи жару, пітливість, відчуття серцебиття, запаморочення, розлади сну, депресія, меланхолічний настрій, неврози, судинна дистонія, мігрень).

Спосіб застосування та дози. Разова доза: дорослим − 1 таблетка сублінгвально (під язик). Приймати 3 рази на добу за 15-20 хвилин до їди або через годину після. При кожному загостренні симптомів приймати по 1 таблетці кожні 15 хвилин протягом перших 2 годин, але не більше 15 таблеток на добу.

Курс лікування − 3-6 тижнів.

Побічна дія. Небажані впливи не відомі.

Протипоказання. Індивідуальна чутливість до компонентів препарату.

 

Передозування. Не відмічалось.

Особливості застосування. Лікар може зменшувати частоту прийому до 1-2 разів на добу та призначати повторний курс лікування через 2-3 тижні.

Взаємодія з лікарськими засобами. Сумісний з іншими лікарськими засобами.

Умови та термін зберігання. Контейнер зберігати у зовнішній картонній пачці при температурі від 15оС до 25оС.

Зберігати в місцях, недоступних для дітей!

Термін придатності – 5 років.