Кокарбоксилазы гидрохлорид инструкция, аналоги и состав

Загальна характеристика:

міжнародна та хімічна назви: сocarboxylasum; 3-[(4- аміно-2-метил-5-піримідиніл)-метил]-4-метил-5-(4,6,6-тригідрокси-3,5-діокси-4,6-діфосфагекс-1-іл) тіазолій хлорид Р1Р’ – діоксид);

основні фізико-хімічні властивості: пориста маса білого кольору зі слабким специфічним запахом, гігроскопічна;

склад: 1 ампула містить кокарбоксилази гідрохлорид – 0,05 г;

допоміжна речовина: натрію карбонат.

Форма випуску. Порошок ліофілізований для приготування розчину для ін’єкцій.

Фармакотерапевтична група. Прості препарати вітаміну В1. Кокарбоксилаза.

Код АТС А11D A03**.

Фармакологічні властивості.

Фармакодинаміка. Препарат відіграє важливу роль у вуглеводному та жировому обміні. У циклі трикарбонових кислот (цикл Кребса) він каталізує декарбоксилювання та карбоксилювання α-кетокислот. Дефіцит кокарбоксилази викликає підвищення рівня піровиноградної кислоти в крові, що спричиняє розвиток ацидозу.

Фармакокінетика. Після парентерального введення добре всмоктується, в організмі не депонує. Екскретується з сечею.

Показання для застосування. Метаболічний ацидоз, гіперглікемія, гіпоглікемія, ацидоз при цукровому діабеті, печінкова та ниркова недостатність, дихальний ацидоз при кардіореспіраторній недостатності, недостатність коронарного кровообігу, захворювання серця, що супроводжуються екстрасистолією, пароксизмальною тахікардією, миготливою аритмією та іншими порушеннями ритму, легкі форми розсіяного склерозу, преекламптичні стани і еклампсія, периферичні неврити, патологічні процеси з порушенням вуглеводного обміну.

Спосіб застосування та дози. Кокарбоксилазу вводять підшкірно, внутрішньовенно або внутрішньом’язово. Порошок перед введенням розчиняють в 1 мл води для ін’єкцій. Доза препарату призначається індивідуально і залежить від захворювання та тяжкості стану хворого. Дорослим вводять внутрішньом’язово 50 – 100 мг/добу одноразово. Курс лікування – 15 – 30 днів. При необхідності (діабетична кома) можна вводити повторно через 1-2 години. Надалі переходять на підтримуючу терапію – 50 мг 1 раз на добу. При недостатності кровообігу препарат вводять за 2 години до приймання препаратів наперстянки 2-3 рази на добу по 50 мг.

Дітям вводять підшкірно або внутрішньом’язово: до третього місяця життя – 25 мг 1 раз на добу; від 4 місяців до 7 років – 25-50 мг 1 раз на добу, 8-18 років – 50-100 мг 1 раз на добу. При необхідності вказані добові дози можна вводити у два прийоми.

Побічна дія. Можливі алергічні реакції, при внутрішньом’язовому введенні – гіпере-мія, свербіж, набряк у місці ін’єкції.

Протипоказання. Індивідуальна гіперчутливість до препарату.

Передозування. Симптоматичне лікування, направлене на нормалізацію діяльності дихання та серцево-судинної системи; припинення прийому препарату.

Особливості застосування. Слід враховувати можливість підсилення кардіотонічної дії серцевих глікозидів.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Кокарбоксилаза підсилює кардіотонічну дію серцевих глікозидів та покращує їх переносимість.

Умови та термін зберігання. У захищеному від світла місці.

Термін придатності – 3 роки.

Пользователей также интересует