Бом-бенге инструкция, аналоги и состав

Загальна характеристика:

основні фізико-хімічні властивості: мазь білого або жовтого кольору, з сильним специфічним запахом;

склад: 100 г мазі містять ментолу - 3,9 г або олії м’яти перцевої (у перерахуванні на 50% ментол) - 7,8 г, метилсаліцилату - 20,2 г;

допоміжні речовини: вазелін, парафін.

 

Форма випуску. Мазь для зовнішнього застосування.

 

Фармакотерапевтична група. Засоби, що застосовуються місцево при суглобовому та м’язовому болю. Код АТС М02А С.

 

Фармакологічні властивості.

Фармакодинаміка. Мазь має знеболювальну, протизапальну та рефлекторно-відтяжну дію. Метилсаліцилат має протизапальний, місцевознеболювальний, подразнювальний та відтяжний ефект, в основі якого лежить вплив на підвищену проникність капілярів, процеси мікроциркуляції, гальмування активності медіаторів запалення, у тому числі брадикініну, що має альгогенну дію. Подразнення ментолом чутливих нервових закінчень приводить до легкого місцевого знеболювального ефекту.

 

Показання для застосування. Ревматизм, ішіас, артрит, невралгії, ексудативний плеврит.

 

Спосіб застосування та дози. Застосовують у вигляді розтирань болісних ділянок тіла, у тому числі грудної клітини (при плевриті) . Тривалість застосування зумовлена характером і вираженістю захворювання, характером супутньої терапії, досягнутим ефектом.

Побічна дія. При підвищеній чутливості можуть виникнути місцеві реакції, які потребують відміни препарату.

 

Протипоказання. Мазь протипоказана при різних ураженнях шкіри в місці, де має бути нанесений препарат, і при підвищеній індивідуальній чутливості до компонентів препарату.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Взаємодія поки що не відома.

 

Умови та термін зберігання. Зберігати в недоступному для дітей, сухому місці, при температурі від 8°С до 15°С. Термін придатності – 3 роки.