Золотая звезда инструкция, аналоги и состав

Загальна характеристика:

основні фізико-хімічні властивості: м’який бальзам жовтого кольору, з ароматичним запахом ефірних олій;

склад: 4 г бальзаму містяться: ментолу (Mentholum) 0,109 г, камфори (Camphora) 0,609 г, олії перцево-м ятної (oleum Menthai) 0,579 г, олії каджепутової (oleum Cajeputi) 1 мл, олії євгенолової (oleum Caryophylli) 0.024 мл, олії коричної (oleum Cinnamomi) 0.025 мл, олії базилікової (oleum Ocimi gratissimi) 0.040 мл;

допоміжні речовини: ланолін безводний, парафін білий м’який, парафін твердий, віск жовтий бджолиний, розчин геліантину/NH4OH.

 

Форма випуску. Бальзам для зовнішнього застосування.

 

Фармакотерапевтична група. Протисвербіжні препарати. Код АТС D04A X.

 

Фармакологічні властивості.

Дія бальзаму Золота Зірка проявляється послабленням запального процесу та рефлекторним усуненням відчуття болю (головного, м’язового), спричиненого грипом, застудними захворюваннями, хворобами органів опорно-рухового апарату, ураженнями шкіри та іншими чинниками.

 

Показання для застосування. Препарат застосовують для попередження та лікування грипу, застудних захворювань та при “морській” хворобі, при загостреннях захворювань опорно-рухового апарату (хронічні артрити, артрозо-артрити, спондиліт тощо), при больовому синдромі будь-якого походження, а також при укусах комах (для усунення місцевого запалення шкіри, болю та свербежу).

Спосіб застосування та дози. Бальзам Золота Зірка застосовують тільки зовнішньо!

Препарат наносять тонким шаром на уражену ділянку шкіри 3 - 4 рази на добу або частіше (у разі необхідності).

Тривалість лікування залежить від індивідуальних особливостей перебігу захворювання у пацієнта і визначається досягнутим терапевтичним ефектом та переносимістю препарату.

 

Побічна дія. Препарат, як правило, переноситься добре, проте у деяких хворих при індивідуальній підвищеній чутливості можливий розвиток алергічних реакцій (почервоніння шкіри, шкірні висипання, свербіж тощо).

Протипоказання. Бальзам Золота Зірка протипоказаний при індивідуальній непереносимості будь-якого з компонентів препарату, а також у ранньому дитячому віці (новонародженим та дітям до 2 років).

 

Передозування. Повідомлень щодо передозування препарату не надходило.

 

Особливості застосування. Не допускається наносити бальзам на відкриті рани шкіри або слизові оболонки, а також на кон’юнктивальну оболонку ока.

 

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Взаємодія препарату з іншими лікарськими засобами для місцевого застосування поки що невідома.

 

Умови та термін зберігання. Зберігати у недоступному для дітей, прохолодному місці. Термін придатності – 3 роки.

Не допускається застосовувати препарат після закінчення терміну, зазначеної на упаковці.