Климаксан инструкция, аналоги и состав

Загальна характеристика:

основні фізико-хімічні властивості: таблетки від білого до білого з кремовим відтінком або білого із сіруватим відтінком кольору, плоскоциліндричної форми, з гладкою однорідною поверхнею, з фаскою;

склад: 1 таблетка містить Сimicifuga racemosa (Циміцифуга) С200, Apis mellifica (Апіс) С200, Lachesis mutus (Ляхезіс) С50;

допоміжні речовини: лактоза, целюлоза мікрокристалічна, кальцію стеарат або магнію стеарат, аеросил.

Форма випуску. Таблетки гомеопатичні.

Фармакотерапевтична група. Засоби, що застосовуються в гінекології.

Код АТС G02CX.

 

Фармакологічні властивості. Клімаксан – комплексний гомеопатичний препарат, що усуває вегето-судинні розлади, зумовлені гормональним дисбалансом, який характерний для передклімактеричного та клімактеричного періодів. Препарат справляє помірну седативну дію.

Показання для застосування. Препарат застосовують при вегето–судинних і психічних розладах, характерних для передклімактеричного та клімактеричного періодів (припливи, пітливость, прискорене серцебиття, головний біль, запаморочення, дратівливість, емоційна неврівноваженість, порушення сну).

 

Спосіб застосування та дози. Препарат приймають внутрішньо, по 1 таблетці на один прийом, не менше, ніж за 15 хвилин до їди. Таблетку тримають у роті до повного розчинення.

Препарат приймають кожний день уранці,1 раз на добу, протягом 1-2 місяців. При тяжкому перебігу клімаксу можливий прийом 2 рази на добу - вранці і ввечері.

За необхідності курс лікування повторити через два-три тижні.

Побічна дія. Не виявлена.

 

Протипоказання. Підвищена індивідуальна чутливість до компонентів препарату.  

Передозування. Випадки передозування не спостерігалися.

 

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Поки що не відома.

 

Умови та термін зберігання. Зберігати в сухому, захищеному від світла місці, при температурі від 4 °С до 25 °С. Зберігати в недоступному для дітей місці. Термін придатності – 3 роки.