Серная мазь простая инструкция, аналоги и состав

Загальна характеристика:

основні фізико-хімічні властивості: мазь жовтуватого кольору;

склад: 100 г мазі містять сірки 33,3 г;

допоміжні речовини: вазелін медичний, вода очищена, емульгатор Т2.

Форма випуску. Мазь.

Фармакотерапевтична група. Місцеві засоби для лікування акне. Препарати, що містять сірку. Код АТС D10А В02.

Фармакологічні властивості.

Фармакодинаміка. Мазь сірчана має протимікробну і протипаразитарну дію. При взаємодії сірки з органічними речовинами утворюються сульфіди і пентатіонова кислота, які чинять антисептичну дію.

Фармакокінетика. При зовнішньому застосуванні мазі сірчаної простої сірка та вазелін, які входять до її складу, практично не абсорбуються у системний кровообіг.

 

Показання для застосування. Мазь сірчану застосовують при захворюваннях шкіри - себореї, сикозі, мікозах, псоріазі. Застосовують також при лікуванні корости.

 

Спосіб застосування та дози. Мазь сірчану застосовують зовнішньо. Мазь наносять на уражені ділянки шкіри 2 - 3 рази на добу. При лікуванні корости схему застосування препарату та вимоги щодо дотримання правил особистої гігієни визначає лікар.

Не слід застосовувати під пов’язку.

 

Побічна дія. В окремих випадках можливі місцеві реакції підвищеної чутливості.

 

Протипоказання. Підвищена чутливість до препарату.

 

Передозування. Не відоме.

 

Особливості застосування. Не можна допускати попадання мазі на слизові оболонки. Руки після нанесення мазі треба ретельно вимити для запобігання попадання залишків мазі до очей, носа, рота. У разі попадання мазі на слизові оболонки, промити проточною водою і провести симптоматичну терапію.

 

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. При одночасному застосуванні з препаратами для зовнішього застосування можуть створюватися нові сполуки з непередбачуваним ефектом.

Умови та термін зберігання. Зберігати у недоступному для дітей, прохолодному, захищеному від світла місці. Термін придатності - 2 роки.