Дентинокс гель Н инструкция, аналоги и состав

Загальна характеристика:

основні фізіко-хімічні властивості: гель з запахом ромашки, ментолу;

склад: 1 г гелю містить настій ромашки - 150 мг, лідокаїну гідрохлориду - 3,4 мг, полідоканолу 600 - 3,2 мг;

допоміжні речовини: пропіленгліколь, ксиліт, сорбіту розчин 70%, натрію едетат, карбомер, натрію гідроксид, полісорбат 20, натрію сахарин, ментол, вода очищена.

Форма випуску. Гель зубний.

 

Фармакотерапевтична група. Засоби для місцевого застосування у стоматології.

Код АТС А0ІА D11.

 

Фармакологічні властивості.

Фармакодинаміка. Місцевоанестезуючий засіб рослинного походження. Полегшує прорізування зубів у дітей, забезпечує знеболювальну і неускладнену появу перших різців, молочних і корінних зубів.

 

Показання для застосування. Дентинокс Гель Н застосовують місцево для полегшення прорізування зубів (профілактика болю, подразнення ясен та запалення).

 

Спосіб застосування та дози. При перших ознаках прорізування зубів пальцем або палочкою з ватою краплю гелю, розміром з горошину, нанести на ясна в місце зуба, який прорізується, і легко втирати 2-3 рази на день, особливо після їжі та перед сном. Можна застосовувати (у разі необхідності) до появи усіх молочних зубів, а також по мірі прорізування корінних.

 

Побічна дія. Дуже рідко може виникнути алергічні реакції на слизовій оболонці порожнині рота.

 

Протипоказання. Підвищена чутливість до препарату.

Передозування. При дотриманні рекомендацій по застосуванню Дентинокс Гелю Н передозування не відмічалося.

Особливості застосування. Застосування гелю гарантує прорізування перших зубів та усіх молочних зубів до появи корінних зубів включно без болю та ускладнень. Гель містить заміннники цукру ксилітом та сорбітом, які не викликають карієсу. Таким чином, можна уникнути ушкодження зубів. Гель не містить консервантів й цукру.

 

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Невідома.

 

Умови та термін зберігання. Зберігати у недоступному для дітей місці, при кімнатній температурі (20 - 25°С). Термін придатності 5 років.

Після першого відкриття тюбику застосовувати протягом 1 року.

Пользователей также интересует