Борная мазь 5% инструкция, аналоги и состав

Загальна характеристика:

основні фізико-хімічні властивості: мазь білого або світло-жовтого кольору без запаху;

склад: 1 г мазі містить борної кислоти 0,05 г;

допоміжна речовина: вазелін.

Форма випуску. Мазь для зовнішнього застосування.

Фармакотерапевтична група. Антисептики та дезінфікуючі препарати. Борна кислота і препарати на її основі. Код АТС D 08 А D.

Фармакологічні властивості.

Фармакодинаміка. Борна кислота належить до групи антисептичних засобів. При місцевому застосуванні у вигляді мазі виявляє також антипедикульозну дію. Добре проникає через шкіру і слизові оболонки. Із організму виводиться повільно і може накопичуватися в ньому.

Показання. Мікробні ураження шкіри і зовнішнього слухового проходу, інші отоларингологічні і дерматологічні захворювання, педикульоз.

Спосіб застосування та дози. При педикульозі Борну мазь наносять на волосисту частину голови залежно від ступеня зараженості, густоти і довжини волосся, по 10 – 15 – 25 г. Через 20 – 30 хв змивають теплою проточною водою із застосуванням м

При запальних захворюваннях зовнішнього слухового проходу застосовують залежно від характеру патологічного процесу.

Побічна дія. При тривалому застосуванні можливі нудота, головний біль, блювання, сплутаність свідомості, діарея, шкірний висип, десквамація епітелію, олігурія.

Протипоказання. Підвищена чутливість до препарату, виражене порушення функції нирок, період вагітності, дитячий вік.

 

Передозування. Посилення побічних ефектів.

 

Особливості застосування. Борну мазь не слід наносити на волосисті ділянки при гострих запальних захворюваннях шкіри. Слід запобігати потраплянню мазі в очі ( у разі потрапляння мазь слід видалити ватним чи марлевим тампоном і ретельно промити очі теплою водою ).

 Взаємодія з лікарськими засобами. Не виявлена.

Умови та термін зберігання. У прохолодному, захищеному від світла та недоступному для дітей місці. Термін придатності - 3 роки.