Инфламафертин инструкция, аналоги и состав

Загальна характеристика:

основні фізико-хімічні властивості: рідина світло-жовтого кольору;

склад: 1 мл розчину містить продукту протеолізу плаценти великої рогатої худоби – 15 мг;

допоміжні речовини: розчин натрію хлориду ізотонічний, розчин хінозолу.

Форма випуску. Розчин для ін’єкцій.

 

Фармакотерапевтична група. Цитокіни та імуномодулятори. Код АТС L03A X12**.

 

Фармакологічні властивості.

Фармакодинаміка. Інфламафертин має імунотропну дію: стимулює функціональну здатність фагоцитів слизових та крові, посилює синтез антизапальних цитокінів, впливає на активність регуляторних субпопуляцій лімфоцитів. За умов аутоімуноагресивних захворювань чи синдромів зменшує прояви імунозалежного запалення, збільшує число CD4+/25+- та CD8+/25+- клітин та особливо рівня ІL-10 в сироватці крові. Інфламафертин має значну протизапальну та розсмоктуючу дію, зменшує інтенсивність деструктивних, інфільтративних та проліферативних процесів у вогнищі запалення. Прискорює процеси епітелізації, регенерації, попереджає розвиток спайкового процесу, за впливом на проліферативну ексудативну фази запалення істотно перевищує екстракт плаценти. Зменшення явищ набряку та спайкоутворення забезпечує попередження розвитку трубного непліддя.

 

Показання для застосування. Профілактика і лікування жіночого непліддя, причиною якого є хронічні запальні захворювання (сальпінгіт, оофорит, періоофорит, сальпінгоофорит, параметрит). Застосовується для лікування хронічних захворювань внутрішніх статевих органів після абортів. Використовують також для профілактики і терапії спайкового процесу після операцій на органах малого тазу. Рекомендовано для використання в лікуванні початкових стадій аутоімунних системних хвороб сполучної тканини, зокрема склеродермії та ревматоїдному артриті.

 

Спосіб застосування та дози. Препарат вводять внутрішньом’язово дорослим по 2 мл через день. Усього на курс лікування 10 ін'єкцій. При лікуванні аутоімунних системних хвороб сполучної тканини рекомендовано після кожних 5 щоденних ін'єкцій робити 1 - 2-тижневі перерви. З інтервалом в 1 місяць можна повторити декілька курсів.

 

Побічна дія. При порушеннях правил введення препарату у поодиноких випадках можливий розвиток реакції в місці введення препарату у вигляді набряку і почервоніння, що, однак, не потребує спеціального лікування. Після припинення введення препарату ці явища самостійно зникають протягом 2 - 3 днів.

Протипоказання. Підвищена чутливість до препарату, вагітність, лактація, гостра стадія інфекційних захворювань, алергія до тваринних білків.

 

Передозування. Передозування не спостерігалось.

 

Особливості застосування. Бажане моніторингове імунологічне спостереження при лікуванні аутоімунних хвороб. Досвід застосування для лікування дітей відсутній.

 

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Поки що невідома.

Умови та термін зберігання. Зберігати у недоступному для дітей, захищеному від світла місці при температурі від +4оС до +8оС.

Термін придатності - 2 роки.