Биоарон С инструкция, аналоги и состав

Загальна характеристика:

основні фізико-хімічні властивості: сироп червоно-коричневого кольору, має приємний запах та смак;

склад: 5 мл препарату містять: екстракт алое (Aloe extractum fluidum) – 1920 мг, сік аронії (Aroniae succus) – 1170 мг, вітаміну C - 51 мг;

допоміжні речовини: сахароза.

Форма випуску. Сироп.

Фармакотерапевтична група. Тонізуючі засоби. Код ATC А13А.

Фармакологічні властивості. Препарат містить біогенні стимулятори водної витяжки з листя алое, а також вітаміни та мікроелементи.

Водна витяжка з листя алое стимулює гранулопоез, посилює спроможність абсорбції, деградації та розпізнання антигенів. Посилює, перш за все, гуморальну відповідь; стимулює збільшення кількості лімфоцитів В у периферичній крові, одночасно слабше впливаючи на захисну реакцію клітинного типу. Крім того, незначно посилює опір контактній інфекції. Імуностимулююча дія препарату проявляється в рівновазі імунної системи, що особливо важливо для дітей, які ще на мають в повному обсязі сформованого захисного механізму. Клінічні дослідження, які були проведені на дітях показали, що препарат стимулює розвиток, а також зростання маси тіла у учасників дослідження.

 

Показання для застосування. Як допоміжний засіб при:

- інфекціях верхніх дихальних шляхів, наприклад, при лікуванні застудних захворювань,

- відсутності апетиту.

Як профілактичний засіб:

- при повторних бактеріальних і вірусних інфекціях, у період реконвалесценції після перенесених захворювань і антибіотикотерапії.

Спосіб застосування та дози. Препарат призначений для застосування дітям. Якщо лікар не призначив іншого, приймати дітям від 3 до 6 років: 2 рази на добу по 5 мл (1 мірна ложечка) препарату протягом 14 днів; від 6 років і старше: 3 рази на добу по 5 мл (1 мірна ложечка) перед їжею протягом 14 днів.

При відсутності апетиту дітям віком від 3 років і старше – по 5 мл препарату один раз на добу за 15 хв до їжі.

Побічна дія. Не відома.

Протипоказання. Підвищена чутливість до компонентів препарату. Також, як і при застосуванні інших препаратів, які містять цукор, препарат Біоарон С може негативно впливати на хворих цукровим діабетом та осіб з синдромом поганого всмоктування глюкози і галактози, непереносимістю фруктози або осіб з дефіцитом сахарози та ізомальтози.

Передозування. Невідоме.

Особливості застосування. Разова доза препарату (5 мл) містить майже 3,3 г сахарози.

Не слід змінювати дозу препарату без вказівок лікаря або розширювати показання для застосування.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Невідома.

Умови зберігання. Зберігати у недоступному для дітей, сухому, темному місці, при температурі не вище 25°С. Термін придатності – 3 роки.