Инстарил экспекторант инструкция, аналоги и состав

Загальна характеристика:

основні фізико-хімічні властивості: прозора сиропоподібна рідина рожевого кольору, яка має приємний аромат, солодка на смак;

склад: 10 мл сиропу містять сальбутамолу сульфату, еквівалентно сальбутамолу 4 мг, бромгексину гідрохлориду 8 мг, фенілефрину гідрохлориду 5 мг;

допоміжні речовини: метилгідроксибензоат натрію, пропілгідроксибензоат натрію, цукроза, глюкоза рідка, сорбітол, пропіленгліколь, кислоти лимонної моногідрат, натрію фосфат, есенція малинова, есенція фруктова змішана, барвник Ponceu 4R, вода дистильована.

Форма випуску. Сироп.

 

Фармакотерапевтична група. Засоби, які застосовують при обструктивних захворюваннях дихальних шляхів. Адренергічні засоби для системного застосування. Сальбутамол, комбінації. Код АТС R03C C52.

 

Фармакологічні властивості.

Фармакодинаміка. Інстаріл Експекторант – комбінований препарат, який містить бронхолітичний засіб (сальбутамол), відхаркувальний засіб (бромгексин), а також засіб з судинозвужувальною та протинабряковою дією на слизову оболонку носа (фенілефрин). Призначений для симптоматичного лікування застудних захворювань.

Фармакокінетика. Не вивчена.

Показання для застосування. Як симптоматичний засіб для зменшення застійних явищ у дихальних шляхах при бронхіальній астмі, хронічному обструктивному бронхіті, синуситі, емфіземі, вазомоторному і алергічному риніті, кашлі та респіраторних вірусних інфекціях.

 

Спосіб застосування та дози. Дорослим: по 1 - 2 чайні ложки (5 - 10 мл) 3 - 4 рази на добу.

Дітям: від 2 до 6 років – по 0,25 мл на 1 кг маси тіла 3 рази на добу (не більше 1 чайної ложки 3 рази на добу); від 6 до 12 років – по 1 чайній ложці (5 мл) 3 - 4 рази на добу.

 

Побічна дія. Можливі тремор, тахікардія, головний біль, анорексія, нудота і блювання.

 

Протипоказання. Підвищена чутливість до будь-якого компонента препарату, гіпертиреоз, тяжкі серцево-судинні захворювання; І триместр вагітності; діти до 2 років.

 

Передозування. Можливо посилення побічних реакцій. Терапія – симптоматична.

 

Особливості застосування. З обережністю призначають препарат хворим на артеріальну гіпертензію, цукровий діабет, закритокутову глаукому, пептичну виразку шлунка та 12-палої кишки, судомний синдром. Препарат не призначають жінкам у період годування груддю.

 

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Не рекомендується одночасне застосування Інстарілу Експекторанту із серцевими глікозидами (дигоксин, дигітоксин), хінідином, трициклічними антидепресантами (іміпрамін, амітриптилін).

 

Умови та термін зберігання. Зберігати в недоступому для дітей, захищеному від світла місці при температурі до 25°С. Термін придатності – 3 роки.