Инфлагесик плюс инструкция, аналоги и состав

Загальна характеристика:

основні фізико-хімічні властивості: двоопуклі, овальні таблетки з лінією розподілу на одному боці, від білого до кремового кольору;

склад: 1 таблетка містить ібупрофену 400 мг, парацетамолу 325 мг;

допоміжні речовини: крохмаль, лактоза, магнію стеарат, тальк, желатин, целюлоза мікрокристалічна, метилпарабен, пропілпарабен, натрію крохмальгліколят.

 

Форма випуску. Таблетки.

Фармакотерапевтична група. Нестероїдні протизапальні і протиревматичні засоби.

Код АТС М01А Е51.

 

Фармакологічні властивості.

Фармакодинаміка. Фармакологічні властивості таблеток Інфлагесик Плюс обумовлені діючими речовинами, які входять до їх складу. Комбінування ібупрофену з парацетамолом дозволяє знизити необхідні для ефективної терапії дози ібупрофену.

Інфлагесик Плюс забезпечує більш швидке і ефективне знеболювання, ніж ібупрофен і парацетамол у вигляді монопрепаратів.

Ібупрофен – нестероїдний протизапальний засіб, похідне фенілпропіоновой кислоти. Ефект препарату обумовлений пригніченням синтезу простагландинів (ПГ) за рахунок блокування ферменту циклооксигеназы І та ІІ типу. Виявляє аналгезуючу, жарознижуючу і протизапальну дію. У добовій дозі 1200 мг діє переважно як аналгетик. У великих дозах пригнічує агрегацію тромбоцитів. Стимулює утворення ендогенного інтерферону, поліпшуючи показник неспецифічної резистентності організму. При тривалому застосуванні діє десенсибілізуюча дія.

Парацетамол – ненаркотичний аналгетик. Пригнічує синтез простагландинів центральної нервової системи і знижує збудливість центра терморегуляції гіпоталамуса, роблячи болезаспокійливу і жарознижуючу дію. У комбінації з ібупрофеном потенціює анальгетичний та антипіретичний ефекти останнього, не збільшуючи гастротоксичності препарату.

Фармакокінетика. Фармакокінетика комбінованого препарату не досліджувалася.

Показання для застосування. Інфлагесик Плюс виявляє швидкий знеболювальний, жарознижувальний і протизапальний ефект при наступних станах:

- несуглобові ревматичні ураження м’яких тканин (міозит, фіброзит, тендосиновіт, фіброміалгії);

- дегенеративні суглобові ураження (остеоартроз, остеохондроз, шийний спондильоз, інтравертебральний пролапс диску);

- загострення запальних захворювань суглобів (ревматоїдний артрит, ювеніальний ревматоїдний і хронічний артрити);

- травматичні ураження тканини, спортивні травми (розтягнення і розриви зв’зок, переломи, вивихи, ушиби);

- пропасниця при інфекційних запальних захворюваннях (ГРВІ, ангіна, фарингіт, бронхіт, плеврит) у поєднанні з адекватною антибактеріальною терапією за необхідності;

- зубний біль при карієсі, перидонтиті, після екстракції зубів та інших стоматологічних втручань;

- дисменорея особливо у дівчат і молодих жінок, яка є причиною виникнення циклічних нездужань;

- біль різного генезу і локалізації (головний біль, біль у тілі, біль при пропасниці, грипоподібному синдромі, синуситах);

- біль при хірургічному втручанні.

Спосіб застосування та дози. При призначенні препарату Інфлагесик Плюс рекомендується користуватися наступною схемою:

Вік

Вага, кг

Інфлагесик Плюс, таблетки №10

Середня доза

Максимальна доза

6 - 9 років

20 - 27

1/4 табл. 2 - 4 рази в день

1/2 табл. 4 рази в день

10 - 12 років

30 - 38

1/2 табл. 2-3 рази в день

1 табл. 3 рази в день

13 - 15 років

42 - 54

1/2 табл. 3-4 рази в день

1 табл. 4 рази в день

Дорослі

-

1 табл. 3 - 4 рази в день

2 табл. 3 рази в день

Інфлагесик Плюс варто приймати відразу після їжі або запивати рідиною.

Максимальна добова доза 40 мг/кг/доб.

Побічна дія. Инфлагесик Плюс звичайно добре переноситься. Як і інші нестероїдні протизапальні засоби, може спричиняти побічні дії на шлунково-кишковий тракт різного ступеня тяжкості: зниження апетиту, біль і дискомфорт у епігастральній області, біль у животі, нудота, блювота, діарея. Рідко, при тривалому прийомі препарату, можливі ерозивно-виразкові поразка і кровотечі з шлунково-кишкового тракту, порушення функції печінки.  Ці реакції при прийомі парацетамолу та ібупрофену зустрічаються значно рідше в порівнянні з більшістю інших НПЗП і аналгетиків. Такі побічні реакції, як порушення функції печінки, нефропатія, гноблення кровотворної функції, відзначені при призначенні НПЗП, при прийомі препарату Інфлагесик Плюс зустрічаються рідко. Рідко відзначаються алергічні реакції у вигляді кропив’янки, шкірного висипу; збудження, безсоння, підвищення артеріального тиску; тромбоцитопенія, гемолітична анемія; агранулоцитоз; порушення зору.

Протипоказання. Ерозивно-виразкові захворювання шлунково-кишкового тракту у стадії загострення; тяжкі ураження печінки і нирок; пригнічення функції кісткового мозку; гіперчутливість до компонентів препарату; бронхіальна астма, особливо "аспіринова"; захворювання зорового нерва; артеріальна гіпертензія, серцева недостатність; геморагічні діатези, тромбоцитопенія, ІІІ триместр вагітності, період лактації. Діти до 6 років.

Передозування. Симптоми: біль у животі, нудота, блювання, загальмованість, сонливість, депресія, головний біль, шум у вухах, метаболічний ацидоз, гостра ниркова або печінкова недостатність, зниження артеріального тиску, брадикардія, зупинка дихання, кома.

Лікування: промивання шлунка (тільки протягом 1 год. після прийому), активоване вугілля, лужне питво, форсований діурез, введення внутрішньо метіоніну або в/в N-ацетилцистеїну, симптоматична терапія.

Особливості застосування. З обережністю призначають препарат хворим, в анамнезі яких є виразкова хвороба шлунка і/або дванадцятипалої кишки і кровотечі з ШКТ, при гастритах, ентеритах, колітах, хворим на цукровий діабет, при порушеннях функції печінки і/або нирок, при хронічній серцевій недостатності; при захворюваннях крові невизначеної етіології. Не рекомендується прийом препарату без спостереження лікаря більше 3 днів при пропасниці і більше 10 днів - при болючому синдромі. Терапія препаратом Інфлагесик Плюс у рекомендованих дозах може бути більш тривалою під спостереженням лікаря.

При серцевій недостатності необхідний контроль артеріального тиску та діурезу.

Пацієнтів слід попереджувати, що при виникненні побічних ефектів треба припиинти прийом препарату і проконсультуватися з лікарем.

Застосування Інфлагесику Плюс в І - ІІ триместрах вагітності можливо тільки тоді, коли очікувана користь для матері перевищує можливий ризик для плода.

Під час лікування препаратом пацієнт не повинен вживати алкогольні напої.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Препарат може підвищувати сироваткову концентрацію дигоксину, препаратів літію і метотрексату.

При одночасному застосуванні Інфлагесику Плюс і хінолонових антибактеріальних препаратів посилюється побічна дія від прийому останніх з боку центральної нервової системи. Інфлагесик Плюс знижує агрегацію тромбоцитів і може посилити ефект непрямих антикоагулянтів.

При одночасному прийомі з антидіабетичними пероральними препаратами може виникнути необхідність корекції доз.

При застосуванні препарату разом з барбітуратами, протиепілептичними засобами, рифампіцином або супутнім вживанням алкоголю може зростати гепатотоксичність.

 

Умови та термін зберігання. Зберігати у недоступному для дітей, сухому, захищеному від світла місці при температурі від 18 до 25°С. Термін придатності - 3 роки.