Нефрофит инструкция, аналоги и состав

Загальна характеристика:

основні фізико-хімічні властивості: суміш шматочків різної форми сірувато-зеленого кольору, з буруватими, жовтими та білими включеннями, з ароматним запахом;

склад: 1 упаковка (100 г) містить квіток бузини чорної 9 г, листя м’яти перцевої 8 г, стовпчиків з приймочками кукурудзи 8 г, коренів лопуха 8 г, коренів кульбаби 8 г, трави грициків звичайних 8 г, листя подорожника великого 9 г, квіток ромашки 8 г, трави споришу 9 г, листя мучниці 8 г, трави хвоща польового 9 г, трави череди 8 г;

1 фільтр-пакет (1,5 г) містить квіток бузини чорної 0,135 г, листя м’яти перцевої 0,12 г, стовпчиків з приймочками кукурудзи 0,12 г, коренів лопуха 0,12 г, коренів кульбаби 0,12 г, трави грициків звичайних 0,12 г, листя подорожника великого 0,135 г, квіток ромашки 0,12 г, трави споришу 0,135 г, листя мучниці 0,12 г, трави хвоща польового 0,135 г, трави череди 0,12 г.

Форма випуску. Збір.

Фармакотерапевтична група. Засоби, що застосовуються в урології.

Код АТС G04B X 50**.

Фармакологічні властивості. Фармакодинаміка. НЕФРОФІТ виявляє сечогінну дію та підвищує азотовидільну функцію нирок, має легку салуретичну дію. Позитивно впливає на сечовиноутворювальну функцію печінки і депураційну функцію нирок. Має спазмолітичну, протизапальну і антибактеріальну дії.

Фармакокінетика. Дослідження фармакокінетичних властивостей препарату не проводилось.

Показання для застосування. Профілактика та комплексне лікування запальних захворювань нирок та сечовивідних шляхів, які супроводжуються зниженням сечовидільної та азотовидільної функції, сечокам’яної хвороби, набряків.

Спосіб застосування та дози. 2 столові ложки збору заварити у 500 мл окропу, настояти в закритому посуді протягом 1 години, процідити. Дорослим та дітям після 7 років, приймати в теплому вигляді по 2/3 склянки (150 мл) за 20 – 30 хвилин до їжі 3 рази на добу.

2 фільтр-пакети залити 150 мл окропу, настояти в закритому посуді протягом 15 хвилин. Дорослим та дітям після 7 років, приймати в теплому вигляді по150 мл за 20 – 30 хвилин до їжі 3 рази на добу.

Курс лікування становить у середньому 2 місяці. Рекомендується два двомісячні курси з інтервалом в 3 – 4 тижні.

Побічна дія. Можливі алергічні реакції.

Протипоказання. Підвищена чутливість до препарату або його компонентів. Дитячий вік до 7 років.

Передозування. Не встановлене.

Особливості застосування. Застосування препарату в період вагітності та годування груддю можливе у тому випадку, коли користь від застосування перевищує потенційний ризик.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Небажана взаємодія з іншими лікарськими засобами поки що не відома.

Умови та термін зберігання. Зберігати в сухому, захищеному від світла та недоступному для дітей місці при температурі 15 – 25 0С.

Термін придатності – 2 роки. Лікарський засіб не слід застосовувати після закінчення терміну придатності, зазначеного на упаковці.