Биофриз инструкция, аналоги и состав

Загальна характеристика:

основні фізико-хімічні властивості: гель прозорий, зеленого кольору, із запахом ментолу;

склад: 1 г гелю містить ментолу 0,035 г, камфори 0,002 г;

 допоміжні речовини: екстракт падуба парагвайського, ізопропанол, карбомер, триетаноламін, кремнію діоксид, метилпарабен, барвник жовтий Е 102, барвник синій Е 133, вода деіонізована.

 

Форма випуску. Гель для зовнішнього застосування.

 

Фармакотерапевтична група. Засоби, які застосовуються місцево при суглобному і м’язовому болю. Код АТС М02А Х10.

Фармакологічні властивості.

Фармакодинаміка. Біофриз має знеболюючу, охолоджуючу, розсмоктуючу, протизапальну дію. Поліпшує кровопостачання у вогнищах ураження, підвищує проникність судин, посилює дренаж патологічного вогнища.

Фармакокінетика. Не вивчалася.

 

Показання для застосування. З метою знеболення при гострому артриті, поліартриті, деформуючому спондилоартриті, міозиті, міалгії, люмбаго, ревматизмі, радикуліт, при розтягненні м’язів, спортивних травмах.

Спосіб застосування та дози. 2-3 г гелю Біофриз наносять на уражені ділянки тіла 3-4 рази на день. Така сама кількість гелю застосовується при лікувальному масажі і фізіопроцедурах.

Тривалість лікування залежить від перебігу та тяжкості захворювання.

Побічна дія. Препарат переноситься добре, але можуть дуже рідко виникнути алергічні реакції - висипання на шкірі, свербіж, дерматит.

Протипоказання. Підвищена чутливість до компонентів препарату, дитячий вік (до 2 років).

 

Передозування. Не відмічалось.

Особливості застосування. Застосовувати гель тільки зовнішньо. Слід уникати потрапляння гелю в очі, на слизові оболонки, рани або уражені ділянки шкіри. Не слід наносити гель на подразнену шкіру. У разі подразнення шкіри під час застосування гелю слід припинити застосування препарату.

Вагітність і лактація. Можливо застосування у рекомендованих дозах якщо користь від застосування переважає потенційний ризик.

 

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Біофриз гель не застосовується одночасно з іншими мазями, кремами, спреями, лініментами.

 

Умови та термін зберігання. Зберігати в захищеному від світла, відкритого вогню місці при температурі не вище 25°С.

Термін придатності - 2 роки.