Левомеколь инструкция, аналоги и состав

Загальна характеристика:

основні фізико-хімічні властивості: мазь білого кольору або білого з жовтуватим відтінком кольору;

склад: 1 г мазі містить левоміцетину (хлорамфеніколу) 7,5 мг, метилурацилу 40 мг;

допоміжні речовини: поліетиленоксидна основа (поліетиленоксид 1500 та поліетиленоксид 400).

 

Форма випуску. Мазь.

Фармакотерапевтична група. Препарати, які сприяють загоюванню (рубцюванню) ран. Код АТС D03АХ50**.

Фармакологічні властивості. Фармакодинаміка.Комбінований препарат для місцевого застосування. Має протизапальну та протимікробну дію, активний щодо грампозитивних та грамнегативних мікроорганізмів (стафілококів, кишкової палички). Легко проникає в тканину без ушкодження біологічних мембран, стимулює процеси регенерації. При наявності гною та некротичних мас антибактеріальна дія зберігається. Препарат нетоксичний.

Фармакокінетика. Дані про фармакокінетичні властивості відсутні.

Показання для застосування. Лікування гнійних ран (в тому числі інфікованих змішаною мікрофлорою) в першій фазі (гнійно-некротичній) ранового процесу, фурункулів, трофічних виразок, що довго не загоюються,опіків I -III ступеня.

Спосіб застосування та дози. Мазь призначена для зовнішнього застосування у дорослих і дітей. Препаратом насичують стерильні марлеві серветки, якими пухко заповнюють рану. Зверху накладають звичайну пов”язку, можна з пергаментним або компресним папером. Можливе введення препарату у гнійні порожнини через катетер (дренажну трубку) за допомогою шприца. У цьому випадку мазь попередньо підігрівають до 35 - 37º С. Перев”язки проводять кожного дня до повного очищення рани від гною та некротичних мас.

Побічна дія. Можливі алергічні реакції у вигляді висипів на шкірі.

Протипоказання. Індивідуальна підвищена чутливість до компонентів препарату.

Передозування. Явищ передозування при застосуванні мазі Левомеколь не виявлено. При застосуванні згідно з наведеними рекомендаціями передозування неможливе.

Особливості застосування. Обмежень при застосуванні у вагітних та у період лактації немає. Не допускати потрапляння мазі в очі, на слизові оболонки.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Даних про взаємодію препарату з іншими лікарськими засобами немає.

Умови та термін зберігання. Зберігати у сухому, захищеному від світла, недоступному для дітей місці при температурі від 5 до 20°С. Банки з маззю слід захищати від світла.

Термін придатності – 3 роки 6 місяців.