Симот инструкция, аналоги и состав

Загальна характеристика: міжнародна назва: simethicone;

основні фізико-хімічні властивості: жовті м'які желатинові капсули, що містять світло- жовту напівпрозору масу; склад: 1 капсула містить симетикону 40 мг;

допоміжні речовини: бджолиний віск, гідрогенізована рослинна олія, соєвий лецитин, дікальція фосфат, соєва олія, олія м'яти перечної, желатин, гліцерин, розчин сорбітолу 70%, очищена вода, метилпарабен, пропілпарабен, барвник тартразін, титану діоксид.

Форма випуску. Капсули.

Фармакотерапевтична група. Вітрогонні засоби. Код АТС: А02 D

Фармакологічні властивості.

Фармакокінетика.

Симетикон - це нетоксична інертна поверхнево-активна речовина з піногасними

властивостями на основі кремнію. Шляхом фізичного зменшення поверхневого натягу

усуває пухирці газу, що утворюються в кишечнику при метеоризмі. Звільнений газ

адсорбується та/або виводиться природнім шляхом. Зменшуються явища метеоризму,

покращується самопочуття при здутті і кольках у животі.

Симетикон не засвоюється в організмі і після проходження через травний канал виводиться в

незміненому стані.

Показання для застосування. Метеоризм, у тому числі і післяопераційний період, аерофагія, гастрокардіальний синдром ( як симптоматична терапія ) підготовка хворого до ендоскопічного, ультразвукового або радіологічного дослідження органів черевної порожнини.

Спосіб застосування та дози. Дорослим при метеоризмі призначають всередину по 40- 80 мг, дітям - по 40 мг після кожного прийому їжі та перед сном.

Для підготовки до діагностичних досліджень органів черевної порожнини призначають по 80 мг 3-4 рази на добу протягом двох днів, що передують дослідженню, та 80 мг вранці натще в день дослідження та, якщо необхідно, безпосередньо перед дослідженням.

Побічна дія. Не описана.

Протипоказання. Кишкова непрохідність та обструктивні захворювання органів травного тракту. Препарат у вигляді капсул дітям до 3 років застосовувати не рекомендується

.

Передозування. Не описане.

Особливості застосування. Немає.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Не описана.

Умови та термін зберігання. Зберігати у темному, недоступному для дітей місці, при температурі не вище 25°С. Термін придатності - 2 роки.