Долгит® крем инструкция, аналоги и состав

Загальна характеристика:

міжнародна та хімічна назва: ibuprofen, d, 1 –2 (4-ізобутилфенил)-пропіонова кислота;

основні фізико-хімічні властивості: однорідний, м’який крем від білого до кремового кольору з запахом косметичного масла в алюмінієвих тубах жовтого кольору;

склад: у 100 г крему міститься - ібупрофену 5 г.

допоміжні речовини: тригліцериди середньої ланки, гліцерину моностеарат, полі(оксиетилен)-30-стеарат, полі(оксиетилен)-100-стеарат, пропіленгліколь, метил-4-гидроксибензоат натрій, гумі ксантан, вода питна, олія лавандова, олія неролова.

 Форма випуску. Крем.

 

Фармакотерапевтична група. Засоби, що застосовуються місцево при суглобовому та м’язовому болю. Код АТС: М02АА13.

 

Фармакологічні властивості.

Фармакодинаміка. Ібупрофен є нестероїдним антиревматичним засобом, дериватом пропіонової кислоти, яка володіє вираженою протизапальною, анальгетичною і жарознижувальною діями, знижує продукцію простагландинів і активує циклоксиназу. Крем Долгіт® є високоактивною речовиною для зовнішнього застосування при лікуванні больового синдрому ревматичного і неревматичного характеру на рівні рухової системи організму. Оскільки активною речовиною у складі крему є ібупрофен, він швидко проникає в шкіру і, таким чином, швидко поступає у пошкоджені частини тканин. Крем Долгіт® володіє знеболювальною і протизапальною дією, - в результаті лікування зменшується набряк, покращається рухливість. Крем Долгіт® не подразнює шкіру, його легко застосовувати, він приємний на запах.

Фармакокінетика. Ібупрофен швидко всмоктується. Максимальна концентрація після аплікації на шкіру в сироватці крові досягається через 2 години і через 6 годин в синовіальній рідині. Ібупрофен зв’язується в 99% з плазматичними білками, швидко метаболізується і видаляється з сечею. Час плазматичної елімінації складає 1,5-2,0 години.

Показання для застосування. Зовнішнє або підтримуюче лікування при м’язовому ревматизмі, дегенеративних змінах суглобів з больовим синдромом (артроз), запальних ревматичних захворюваннях суглобів і хребта, при набряку і запаленні м'яких тканин біля ушкоджених суглобів (наприклад при бурситі, тендиніті, тендовагініті, ураженні зв’язок і суглобової капсули), також при скутості в ділянці плеча, міалгіях, люмбаго, спортивних травмах і наслідках нещасних випадків, таких як контузії, розтягнення і т.д.

Спосіб застосування та дози. Якщо лікар не прописав інакше, 3-4 рази на день (при необхідності частіше). Застосовувати, широко накладаючи смужку крему (4-10 см) на шкіру і втирати. У більшості випадків достатньо застосовувати протягом 2-3 тижнів.

 

Побічна дія. Дуже рідко може спостерігатись почервоніння шкіри. В окремих випадках, особливо при застосуванні окклюзивної пов'язки, через декілька хвилин після нанесення крему можуть виникати відчуття пощипування чи печіння на місці застосування препарату.

 

Протипоказання. Підвищена чутливість до ібупрофену або до стабілізатору – метилового ефіру 4-гідроксибензойної кислоти. Крем Долгіт® не слід наносити на відкриті рани або слизові оболонки. Крем Долгіт® не слід призначати дітям до 14 років. Досвіду застосування у вагітних та жінок у період грудного вигодування немає.

 

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Дотепер невідомо про взаємодію крему Долгіт® з іншими лікарськими препаратами.

 

Передозування. Невідомо

 

Особливості застосування. Крем Долгіт® не слід наносити на відкриті рани або слизові оболонки. Крем Долгіт® не слід призначати дітям до 14 років.

 

Умови та термін зберігання. Слід зберігати в темному місці при температурі 15-25 С. Строк зберігання - 3 роки з дати виготовлення.