Ингалятор Ласточка инструкция, аналоги и состав

Загальна характеристика:

основні фізико-хімічні особливості: пластиковий олівець з кришкою білого кольору, на одній головці олівця знаходиться отвір для інгаляцій; олівець містить фільтр білого кольору зі специфічним запахом;

склад: 1 олівець містить ментолу 917 мг, камфори 42 мг, евкаліптолу 40 мг; або 1 олівець містить: ментолу - 70.56 г, камфори - 3.2 г, евкаліптолу - 3.08 г

допоміжні речовини: парафінова олія.

Форма випуску. Пластиковий олівець для інгаляцій.

Фармакотерапевтична група. Засоби, що застосовуються при кашлі та застудних захворюваннях. Код АТС R05X.

Фармакологічні властивості.

Фармакодинаміка. Препарат має протизапальну та антисептичну дію, покращує прохідність носових каналів, зменшує набряк слизової оболонки носа.

 Фармакологічні властивості препарату обумовлені компонентами, що є його складовими.

 Ментол спричиняє подразнення нервових закінчень, яке супроводжується відчуттям холоду та послабленням болю. Має також антисептичні властивості. Камфора виявляє місцево-подразнюючу та знеболюючу дію. Евкаліптова олія виявляє стимулюючу дію на рецептори слизових оболонок, а також місцеву протизапальну та антисептичну дію.

Фармакокінетика. Не вивчалась.

Показання для застосування. Препарат застосовується в комплексній терапії гострих респіраторних захворюваннях, що супроводжуються ринітом, закладеністю носа, кашлем.

Спосіб застосування та дози. Препарат застосовують місцево. Дорослим та дітям з 14 років вдихати в кожний носовий прохід 10 - 15 разів на добу, з інтервалами 1 - 1,5 год. Дітям від 6 до 14 років – 5 - 7 разів на добу, з інтервалами 1 - 2 год.

Курс лікування становить 3 - 7 днів.

Побічна дія. Гіперчутливість до компонентів препарату. У дітей можлива рефлекторна зупинка дихання.

Протипоказання. Підвищена індивідуальна чутливість до компонентів препарату. Не застосовувати дітям до 6 років.

Передозування. Передозування не описані.

Особливості застосування. Не застосовувати препарат дітям віком до 6 років через можливість розвитку бронхоспазму.

Немає протипоказань для застосування при вагітності та у період годування груддю, але застосовувати з урахуванням співвідношення ризик/користь.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. При лікуванні препаратом можна призначати інші лікарські засоби за відповідними показаннями (протизапальні, аналгетики, антимікробні та ін.).

Умови та термін зберігання. Зберігати в недоступному для дітей, сухому місці, при температурі не вище 25 °С.

Термін придатності – 2 роки.

Пользователей также интересует