Фитовал шампунь против перхоти инструкция, аналоги и состав

Загальна характеристика:

основні фізико-хімічні властивості: світло-коричневого кольору, в’язка рідина з перламутровим відтінком та сильним запахом;

діюча речовина: 100 г шампуню містить 0,5 г іхтіолу світлого;

допоміжні речовини: натрію лаурилсульфат, кокоглюкозид, гліцерил олеат, глікольдистеарат, лауреат-4, кокамідопропілбетаїн, гуаргідроксипропілтримонію хлорид, ПЕГ-18 гліцерил олеат /кокоат, лауреат-2, клімбазол, ДМДМ гідантоїн, пантенол, ароматизатор, екстракт арніки, екстракт розмарину, гідролізовані пептиди пшениці, натрію хлорид, натрію гідроксид, вода очищена.

 

Форма випуску. Шампунь.

Фармакотерапевтична група. Лікувальні шампуні. Код АТС D11АC30.

Фармакологічні властивості.

Фітовал шампунь проти лупи містить дьоготь очищений, який є природною мінеральною речовиною, багатою на сірку, яка уповільнює проліферацію епітеліальних клітин, знімає свербіж та подразнення і виявляє антисеборейний ефект. Клімбазол селективно діє на гриби Pityrosporum ovale і не порушує здорову флору шкіри голови. Пантенол прискорює загоєння ран, відновлює та зміцнює волосся, надаючи йому додаткового блиску. Екстракти арніки й розмарину покращують мікроциркуляцію у шкірі голови, мають протизапальну дію.

 

Показання для застосування.

Лікування себорейного дерматиту волосистої частини голови з підвищеною масністю волосся; псоріазу волосистої частини голови.

 

Спосіб застосування та дози.

Шампунь слід нанести на вологе волосся, інтенсивно промасувати шкіру голови, залишити діяти не менш ніж на 3 хвилини, змити теплою водою. Наносити шампунь слід не більше 2 разів. Рекомендується користуватися 1-2 рази на тиждень. Курс лікування при себореї - 4-17 тижнів, при псоріазі волосистої частини голови – 8-12 тижнів.

Для оптимального ефекту від застосування Фітовал шампуню проти лупи рекомендовано комбінувати його з Фітовал лосьйоном проти лупи. При необхідності курс лікування слід повторити.

 

Побічна дія.

Не спостерігалась.

Протипоказання. Препарат протипоказаний при гіперчутливості до будь-якого компонента препарату.

Передозування. Не спостерігалось.

 

Особливості застосування.

При потраплянні препарату на слизові оболонки очей необхідно ретельно промити їх водою. Досвід використання шампуню дітьми до 14 років відсутній.

Вагітність і годування груддю

Вагітні і жінки, які годують груддю, можуть застосовувати шампунь, якщо переваги від застосування препарату перевищують потенційний ризик для плода/дитини.

Шампунь “Фітовал” проти лупи не впливає на здатність керувати транспортними засобами або працювати з потенційно небезпечними механізмами.

 

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Невідомо.

Умови та термін зберігання. Зберігати при температурі не вище 25◦С.

Зберігати в недоступному для дітей місці.

Термін придатності – 3 роки.

Не застосовувати шампунь після закінчення терміну придатності, зазначеного на упаковці.