Ихтиол инструкция, аналоги и состав

Загальна характеристика:

основні фізико - хімічні властивості: густа однорідна маса темно – бурого кольору із специфічним запахом іхтіолу;

склад: 1 г мазі містить іхтіолу - 0,2 г;

допоміжні речовини: вазелін білий, гліцерин.

Форма випуску. Мазь для зовнішнього застосування.

Фармакотерапевтична група. Засоби, які застосовують в дерматології; антисептичні та дезінфекційні засоби.

Код АТС D08АХ10**.

Фармакологічні властивості.

Фармакодинаміка. Мазь Іхтіол чинить протизапальну, місцеву знеболювальну та слабку антисептичну дію. При нанесенні на рани звужує судини, зменшує ексудацію, а також прискорює регенерацію ушкодженої тканини.

Фармакокінетика. Не вивчена.

Показання для застосування. Лікування захворювань шкіри (опіки, екземи, бешиха, фурункули, карбункули), мiалгiй, невралгій, артритів.

Спосіб застосування та дози. Місцево. При захворюваннях шкіри дорослим наносять на уражену ділянку відкритим способом або під пов’язку один раз на добу. Кількість аплікацій та тривалість застосування при міалгіях, невралгіях та артритах зумовлена характером захворювання.

Побічна дія. За умов підвищеної чутливості до іхтіолу можуть розвинутися алергічні реакції місцевого характеру (свербіж, шкірні висипи, печіння, почервоніння шкіри).

Протипоказання. Підвищена індивідуальна чутливість ( алергія) до іхтіолу та інших компонентів препарату.

Передозування. За умови правильного застосування препарату передозування неможливе. При передозуванні може посилюватися побічна дія препарату. Терапія симптоматична.

Особливості застосування. Після застосування препарату необхідно ретельно вимити руки. Не можна допускати потрапляння препарату на слизові оболонки очей, носової та ротової порожнини. При випадковому потраплянні препарату на слизові оболонки очей, носової та ротової порожнини – негайно видалити залишки мазі серветкою та змити з подразнених слизових оболонок. Не можна допускати потрапляння мазі жінкам на соски в період лактації.

Досвід застосування у дітей не відомий.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Несумісний в розчинах з йодистими солями, алкалоїдами, солями важких металів.

Умови та термін зберігання. Зберігати при температурі від 8 0С до 15 0С. Зберігати в недоступному для дітей місці! Не застосовувати препарат після закінчення вказаного терміну придатності. Термін придатності - 6 рокiв.

Пользователей также интересует