Алфагин инструкция, аналоги и состав

Загальна характеристика:

основні фізико-хімічні властивості: однородній сироп темно-коричневого кольору з апельсиновим смаком з характерним запахом ;

склад:

5 мл сиропу містять женьшеню коріння сухого екстракту (Panex ginseng) 25 мг; елеутерокока колючого коріння густий екстракт (Eleutherococсus senticosus ) 34 мг; люцерни посівної листя густий екстракт (Medicago sativa L.) 65 мг; ембліки лікарської плоди густий екстракт (Emblica officinalis) 50 мг; пажитника грецького насіння густий екстракт (Trigonella foenum graecum) 68 мг;

допомiжні речовини: сахароза, гліцерин, лимонна кислота, екстракт солода,

метилпарабен, пропілпарабен, пропіленгліколь, есенція апельсинова,

есенція полунична, вода очищена.

Форма випуску. Сироп.

Фармакотерапевтична група. Тонізуючі засоби. Код АТС А13А.

Фармакологічні властивості.

Фармакодинамика.

 Препарат належить до лікарських засобів, які діють на центральну нервову систему, посилюють процеси збудження, мають тонізуючу дію, підвищують адаптогенні властивості організму.

Женьшень підвищує працездатність і зміцнює організм при фізичній і психічній перевтомі, після тяжких захворювань, хірургічних втручаннях, ускладненнях різной етіології.

Елеутерокок колючий поліпшує фізичну і розумову працездатність, знижує втомлюваність, прискорює період видужання.

Люцерна посівна підвищує апетит і стимулює захисні сили організму.

Сприяє зниженню рівня холестерину в крові.

Ембліка лікарська підсилює опір організму інфекціям, зміцнює серцевий м’яз. Сприяє подоланню станів депресії.

Пажитник грецький збільшує кількість еритроцитів, забезпечує покращення при анемічних станах, ефективний на ранніх стадіях бронхіту, грипу, ГРВЗ за рахунок відхаркувальної та протизапальної дії, зменшує метеоризм.

Фармакокінетика. Не вивчалась.

Показання для застосування. Астенічні стани, неврастенія, перевтома, в період одужання після інфекційних захворювань.

Спосіб застосування та дози. Дорослим по 1-2 чайні ложки 2 рази на день після їди в першій половині дня, дітям старше 12 років - 1 чайна ложка два рази на день після їди.

Тривалість лікування визначається індивідуально.

Побічна дія. Можливі алергічні реакції у випадках підвищеної чутливості до компонентів препарату (кропив’янка, свербіж); безсоння, артеріальна гіпертнзія.

Протипоказання. Період вагітності та годування груддю; підвищена чутливість до компонентів препарату, артеріальна гіпертензія. Діти до 12 років.

Передозування. Підвищена збудливість, роздратування.

У разi перевищення рекомендованої дози – лікування симптоматичне.

Особливості застосування. До складу сиропу входить цукор, що необхідно врахувати хворим на цукровий діабет та пацієнтам, які знаходяться на гіпокалорійній дієті.

Алфагін не спричиняє ефекту звикання. Під час приймання препарату слід утримуватися від керування автотранспортом та роботи зі складними механізмами.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами та інші види взаємодій.

Не вивчалась.

Умови та термін зберігання. Зберігати у сухому, недоступному для дітей місці при температурі не вище 25 ° С. Термін придатності 2 роки.